Meteovista
Meteovista
  weerfotoBE1701

  In het weekend gaat de temperatuur omlaag

  Aangemaakt: 16 jan 2020, 14:17 uur

  De temperatuur ligt dit weekend, met 2-8 graden rond of iets boven het langjarig gemiddelde van 1-6 graden. Deze waarden passen beter bij de tijd van het jaar dan de dubbele cijfers van de laatste tijd. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. Doordat de temperatuur tijdens de nachtelijke uren tot dichtbij nul kan dalen is kans op lokale gladheid door bevriezing.

  De wind zoekt zaterdag de noordwesthoek op en daarmee wordt duidelijk koudere lucht naar onze streken geblazen. De temperatuur stijgt zaterdag naar maximaal 7-8 graden, maar de matige wind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. In Hoog-België wordt het maximaal een graad of 3. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. In de hogere delen is kans op smeltende sneeuw.

  In de nacht naar zondag is het vrij helder en daalt de temperatuur landinwaarts tot enkele graden onder nul. Door de buien van overdag is kans op plaatselijke gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. In de kustgebieden blijft het kwik boven nul met meer bewolking. Bovendien is aan zee kans op een bui. Zondag is in de kustgebieden en later op de dag ook elders kans op buien. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden.

  Volgende week rustig weer

  Na het weekend schijnt maandag de zon flink. Het blijft droog en na een nacht met lichte vorst wordt het overdag 6 graden. De rest van de week wordt het zo’n 2-4 graden in Hoog-België en 5 tot 7 graden in Vlaanderen en Brussel. De zon schijnt af en toe, maar het is ook vaak grijs met hardnekkige bewolking en mist. Later in de week wordt het wisselvalliger en neemt de kans op buien toe.

  Vrijdag regen, later buien

  Na deze vrij zonnige donderdag is het vrijdag bewolkt en valt in de voormiddag enige tijd regen. In de namiddag volgen enkele buien, maar is het tussendoor ook droog. De zuidwestenwind is meest matig en de temperatuur stijgt naar 10-11 graden. In Hoog-België wordt het maximaal een graad of 6. Lees het actuele weerbericht voor de details.

  Foto: Dominique Roels

  Door: Rico Schröder