Weekendweer: stevige buien op zaterdag

16 maart 2023, 14:30

Steeds meer dieren en mensen verlangen naar voorjaar! Foto: Rob Beckers

Deze week verliep wisselvallig met een komen en gaan van regengebieden en soms ook veel wind. Zet dat dit weekend door, of krijgen we toch langzaamaan voorjaar?

Vrijdag start in ieder geval met een aantal buien in het westen van het land. Daar is de zon nauwelijks te zien, maar mogelijk hebben inwoners van het oosten van het land wel nog even geluk. In de namiddag krijgt het binnenland ook met buien te maken, dus vergeet je paraplu niet mee te nemen als je naar buiten gaat. Koud wordt het zeker niet, want met temperaturen tussen 15 en 17 graden is het zacht voor de tijd van het jaar.

Zaterdag stevige buien

Wie hoopt op een volledig droog weekend komt bedrogen uit, want vooral zaterdag kan lokaal flink wat regen vallen. Vanaf het zuiden trekken buien over het land met veel regen in korte tijd en een klap onweer is ook niet uitgesloten. Houd de regenradar dus goed in de gaten voordat je naar buiten gaat.

Het is daarbij wel allesbehalve koud met maxima die tussen 13 graden aan de westkust en 16 graden in het oosten uitkomen. Toch zal het door de aanwezige wind en stevige buien niet als voorjaar aanvoelen.

Zondag meer ruimte voor de zon

Mocht je de keuze hebben om zondag buitenactiviteiten te gaan ondernemen in plaats van zaterdag, dan is dat waarschijnlijk een goede keuze. Er is nog steeds kans op een enkele bui, maar vaak genoeg is het ook droog en de zon krijgt wat meer ruimte. Het wordt wel iets minder zacht met maxima van 10 tot 13 graden, dus misschien is het verstandig om een extra jasje mee te nemen.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig, maar tussen de regengebieden door is soms ook ruimte voor de zon. De temperatuur doet een stapje terug met vaak waarden tussen 9 graden in Hoog-België en 13 graden in Limburg. Vanaf dinsdag lijkt de temperatuur weer wat verder op te lopen, dus mogelijk dat het voorjaar vanaf dan echt van start gaat.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht