Meteovista
Meteovista
  april-2020-lente-jw

  Zaterdag enkele buien, zondag meer zon

  Aangemaakt: 16 apr 2020, 16:35 uur

  Zaterdag is er een mix van wolken en zon. In de namiddag is kans op enkele onweersbuien. Zondag is het in grote delen van het land zonnig en warm lenteweer. Het zuiden heeft nog kans op een lokale bui. De maxima komen uit tussen 17 graden aan zee en 22 in de Kempen. Na het weekend is het voorlopig zonnig en droog. Genieten van het stralende voorjaarsweer doe je nog altijd best in de tuin of op je balkon.

  Pas wel een beetje op met zonnen, want tussen 12:00 en 15:00 uur bereikt de zonkracht op beide weekenddagen UV-Index 4-5. Een lichte en onbeschermde huid kan dan al binnen 30 minuten rood kleuren.

  Ook is er veel pollen in de lucht. Vooral het pollen van berkenbomen veroorzaakt op dit moment bij veel mensen hooikoortsklachten. Regionaal komt al wat pollen van grassen voor en de overlast van dit zeer sterk allergene pollen zal komende tijd verder toenemen.

  Vooral zaterdag enkele buien

  Op zaterdag is het eerst wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. In de namiddag vormen enkele buien, mogelijk met onweer. Voor de natuur zijn de buien meer dan welkom, want op veel plaatsen is het alweer behoorlijk droog. Het wordt 15-16 graden aan zee en 18-21 graden in het binnenland.

  Zondag start wisselend bewolkt. In de namiddag is het in het noorden zonnig. In het (uiterste) zuiden is nog kans op een bui. Het wordt 17 graden aan de kust tot 22 graden in Limburg.

  Volgende week blijft het droog lenteweer met veel zon. Er is soms wat sluierbewolking zichtbaar, maar over het algemeen is de lucht strakblauw. De temperatuur stijgt dagelijks naar 16-17 graden vlak aan zee en in de Ardennen en naar 18-20 graden in de rest van het land.

  Foto: Johnny Willemsen

  Door: Johnny Willemsen