Zwaar noodweer teistert Dubai

17 april 2024, 08:02

Onweer
Zware regen- en onweersbuien in Dubai. Foto: ANP/EPA/ALI HAIDER

Door ongebruikelijk noodweer heeft de internationale luchthaven van Dubai, een van de drukste ter wereld, veel inkomende vluchten moeten omleiden. Daarnaast werden vertrekkende vluchten geschrapt. Stortregens veroorzaakten overstromingen in het economische centrum van de Verenigde Arabische Emiraten, maar ook elders.

Regen- en onweersbuien zijn zeldzaam in de woestijnstaat. In korte tijd viel evenveel regen als er normaal in een jaar valt. Op de Internationale luchthaven van Dubai viel 164 mm.

De stortregens leidden tot chaos. Op beelden op sociale media is te zien hoe grote winkelcentra, wegen en een metrostation onder water staan. Scholen bleven dicht. In het aangrenzende Oman kwamen de afgelopen dagen zeker achttien mensen om door zware overstromingen.

Overstromingen in VAE, achttien doden door noodweer in Oman

In een groot deel van de Verenigde Arabische Emiraten viel dinsdag veel regen. Noodweer heeft ook in buurland Oman voor flinke problemen gezorgd, met voor zover bekend achttien doden tot gevolg.

In de emiraten Sharjah, Ras al-Khaimah en Dubai zijn door de grote hoeveelheid regen veel wegen onbegaanbaar. Verder hebben de autoriteiten inwoners opgeroepen binnen te blijven.

Andere landen in de golfregio bereiden zich inmiddels ook voor op vergelijkbare weersomstandigheden. In onder meer Bahrein en Koeweit worden voorzorgsmaatregelen getroffen. Saudi-Arabië rekent ook voor woensdag op vergelijkbare weersomstandigheden.

De komende dagen knapt het weer op en schijnt de zon uitbundig. In Dubai loopt de temperatuur weer op naar waarden boven 30 graden.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht