Weekendweer: zondag regen, daarna kouder

18 november 2021, 11:25

Zaterdag is het met 11-12 graden in Vlaanderen nog zacht voor de tijd van het jaar. Zondag trekt vanaf het noordwesten een regengebied over het land en daarachter wordt het kouder. Meer details, ook over het weekend zelf en het weer volgende week, lees je in deze weekendverwachting.

Het is komende dagen zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van november rond 9 graden, maar deze namiddag, morgenmiddag en zaterdag wordt het op de meeste plaatsen 11-13 graden. Na vandaag is er veel bewolking, maar tot zondag valt er maar heel weinig neerslag. 

Nog zachte zaterdag

Zaterdag is het overwegend bewolkt, maar veruit het grootste deel van de dag is het droog. Als er lokaal overdag iets valt zal het om wat lichte motregen gaan. Het wordt circa 12 graden in het noorden, westen en midden van het land. In de Ardennen is het met 8-10 graden iets kouder. De wind is matig en waait uit het westen tot zuidwesten. In de avond en nacht naar zondag neemt de neerslagkans al wat toe. 

Zondag start bewolkt en in Vlaanderen regenachtig. In de loop van de dag trekt de regen van noordwest naar zuidoost over het land. Aan het einde van de namiddag kan in West-Vlaanderen en het noorden van Oost-Vlaanderen nog even de zon doorbreken. Het wordt 6 graden in de Ardennen tot 10 graden in Vlaanderen. Achter het regengebied steekt een koude noordenwind op. 

Volgende week koude nachten

Maandag en dinsdag beloven droge dagen te worden met regelmatig zonneschijn. De wind zit in de noordoosthoek en voert vrij koude lucht aan. In Vlaanderen en het centrum wordt het nog een graad of 7, in de Ardennen is het kouder met maxima rond 4 graden. In de nachten kan het op veel plekken tot vorst komen en in de Ardense dalen en de Oostkantons is zelfs een keer matige vorst mogelijk.

De weersverwachting voor later volgende week geeft een goede kans op guur weer met daarbij winterse buien. Of dit gaat gebeuren is nochtans allerminst zeker. Zo hoort ook winderig en nat weer bij een graad of 10 tot de mogelijkheden.

De details over het weer van vandaag en morgen lees je in het weerbericht België.

Foto: Marjan den Boer

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook