Graspop activeert noodplan om aanhoudende regen

19 juni 2024, 08:56

Festivals
Het festivalterrein lag er in 2018 een stuk droger bij. Foto: ANP / AFP / Belga / Yorick Jansens.

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

Officieel begint het uitverkochte festival pas donderdag, maar de organisatie verwacht dat veel festivalgangers woensdag al aankomen. Voor wie woensdagavond al arriveert, is er noodopvang en zijn de campings Boneyard en Inferno bereikbaar met openbaar vervoer en pendelbussen. "Het gehele programma op woensdagavond, inclusief de Boneyard Pre-party hosted by Studio Brussel wordt afgelast", laat de organisatie weten, die de situatie op de voet zegt te volgen.

Tijdens deze hele editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen. De organisatie meldt dat de capaciteit van de beide campings gedurende Graspop Metal Meeting, camping Boneyard en Inferno, wordt afgeschaald. Wat dat precies betekent voor bezoekers, die in de loop van de dag verwacht worden, is niet duidelijk.

Ons land kreeg dinsdag nog veel regen te verwerken. Plaatselijk viel meer dan 50 mm. De weersverwachting voor woensdag ziet er beter uit: overdag schijnt de zon geregeld en ook in de avond blijft het droog. Donderdag trekt er opnieuw regen en onweer over het land en ook vrijdag is de kans op regen- en onweersbuien groot. Desondanks blijft de organisatie positief. "De programmatie van de andere festivaldagen komt niet in het gedrang." Op het festival, dat duurt tot en met zondag, staan onder meer Tool, Judas Priest, Bring Me The Horizon en Scorpions.

Droger weer in aantocht naar Rock Werchter

De vele regen van de afgelopen tijd heeft ook gevolgen voor festival Rock Werchter, dat van 4 tot en met 7 juli plaatsvindt. Veel parkeerterreinen staan momenteel nog onder water. Het festivalterrein en camping The Hive liggen er wel goed bij, daar is water weggepompt. In aanloop naar dat festival belooft het in elk geval een heel aantal dagen droog en zonnig te worden, waardoor het terrein wat kan opdrogen. Lees meer daarover in weerbericht België.

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht