Met dit weer beginnen de Olympische Spelen

19 juli 2021, 13:05

Veel sportliefhebbers kijken al tijden uit naar de Olympische Spelen en woensdag gaat het dan eindelijk beginnen! We trappen af met vrouwenvoetbal en vrijdag volgt de officiële opening. Het weer in Japan is anders dan we gewend zijn, dus de sporters zullen zich wel moeten aanpassen. Lees hier wat voor weer we tijdens de Spelen kunnen verwachten.

Op woensdag begint ’s morgens om half 10 de eerste wedstrijd van het vrouwenvoetbal met Groot-Brittannië tegen Chili in de stad Sapporo. In Japan is het op dat moment half 5 in de middag. Het belooft een warme zomeravond te worden met tijdens de aftrap 30 graden en nauwelijks wind. Het blijft waarschijnlijk droog, maar wel is het erg benauwd door de vochtige lucht. Voor de spelers is het dus zweten geblazen en zij zullen goed moeten drinken om een goede prestatie te leveren.

Lees ook: Olympische Spelen: dit is het klimaat van Tokyo

Ook tijdens de openingsceremonie op vrijdag om 13:00 Belgische tijd is het warm en benauwd met een graad of 27 in Tokyo. Wie de Olympische fakkel draagt of vlaggendrager is, moet wel rekening houden met enkele buien. Eerder die dag komen de sporters al in actie voor het handboogschieten. Gelukkig staat er niet veel wind en zullen de pijlen niet snel naast het bord waaien. De Spelen duren tot en met 8 augustus en voorlopig blijft het warm met tropische maximumtemperaturen van 30 graden of meer. Wel kunnen dagelijks enkele buien voor tijdelijke verkoeling zorgen.

Vochtig klimaat in Japan

Japan heeft in het noorden een zeeklimaat en in het zuiden een subtropisch klimaat. Het is over het algemeen warmer dan in België met in juli gemiddeld 29 graden en in augustus 31 graden. Vanwege de ligging aan de oceaan zit er vaak veel vocht in de lucht. Daardoor regent het vaker dan bij ons en voelt het in de zomer vaak benauwd aan. Ook kunnen van juli tot september orkanen voorkomen, maar daar is nu gelukkig geen sprake van.

Door: Jeroen Sonnemans

Reageer via Facebook