Droog tijdens staatsbegrafenis koningin Elizabeth

19 september 2022, 09:30

Begrafenis koningin Elizabeth in Londen. Foto: ANP / EPA/VINCE MIGNOTT

Tijdens de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth maandag is het wisselend bewolkt bewolkt en droog. Het wordt maximaal 18 graden in Londen en Windsor. Daarbij waait het nauwelijks.

Om 10.44 uur lokale tijd wordt de kist van Westminster Hall, waar het lichaam van de vorstin sinds woensdag lag, naar Westminster Abbey gebracht. Koning Charles en andere leden van het Britse koningshuis lopen achter de kist. Het is half tot zwaar bewolkt en droog. De temperatuur is op dit tijdstip 14 of 15 graden en stijgt in de loop van de dag naar 18 graden. De wind waait uit het noordwesten en is zwak.

Om 11.00 uur begint de dienst in de Londense kerk. De weersomstandigheden zullen hetzelfde blijven na de uur durende dienst, wanneer de kist van de koningin naar Wellington Arch wordt overgebracht voor een processie met de koninklijke familie. Van daaruit wordt de Queen om 13.00 uur per lijkwagen naar Windsor overgebracht, waar op Windsor Castle om 16.00 uur een privédienst plaatsvindt en haar kist om 19.30 uur wordt bijgezet in de koninklijke grafkelder. Ook in Windsor is het half tot zwaar bewolkt en naar verwachting droog, bij een maximumtemperatuur van 18 graden.

In grote delen het Verenigd Koninkrijk worden maandag droge omstandigheden verwacht. Wel kan er in het westen van Schotland en in de heuvelachtige delen van Wales en centraal-Engeland een enkele lichte bui vallen. Met 15 tot 19 graden is het vrij koel, maar voor velen iets warmer dan het weekend met vooral minder wind.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht