Weekendweer: weersverandering op komst

02 maart 2023, 12:45

Sneeuw op komst? Foto: Adobe Stock / New Africa

Het droge en zonnige weerbeeld van deze week raken we in het weekend kwijt. Hierbij zet de temperatuur ook een dalende lijn in. Of we daarbij ook winterse neerslag kunnen verwachten lees je in dit weekendweerbericht.

Benieuwd naar het weer tot het weekend? Lees dan ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag overwegend bewolkt

We beginnen het weekend een stuk minder zonnig dan we inmiddels gewend zijn. Overdag is het grotendeels bewolkt en lokaal kan een enkele bui vallen. Als het daadwerkelijk tot een bui komt blijven de hoeveelheden beperkt en op veel plekken zal de zaterdag ook gewoon droog verlopen. De temperatuur ligt tussen 3 graden in de Ardennen tot lokaal 8 graden in Vlaanderen. Hierbij waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen.

In de avond en nacht naar zondag is het overwegend bewolkt. De minima komen uit tussen 0 en 2 graden in Laag-België. In de Ardennen vriest het licht.

Winterse neerslag op zondag?

Een goede winterjas is op de laatste dag van het weekend zeker nodig. Het wordt slechts een graad of 5 in Laag-België, maar door een matige noordwestenwind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. In de Ardennen wordt het zondag een graad of 1. Overdag trekken enkele buien over het land. Deze kunnen een winters karakter hebben, vooral in de hogere delen. In Laag-België valt voornamelijk regen maar is ook kans op wat hagel of smeltende sneeuw.

Na het weekend staan meer winterse buien op het programma. Mogelijk dat het dan soms zelf tot een sneeuwdekje komt. Vooral in de Ardennen kan dan dagelijks wat sneeuw vallen. Houdt ons uitgebreide weerbericht in de gaten om deze interessante ontwikkelingen in de gaten te houden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht