Weekverwachting: voorjaarsweer is ver weg

20 maart 2023, 12:00

De paraplu heb je deze week zeker en vast nodig! Foto: Willem van Nunen

Na een weekend waarin het voorjaar soms even om de hoek kwam kijken, start deze week juist erg wisselvallig. Dat weerbeeld lijkt ook komende week aan te houden, maar zijn er ook nog droge momenten? Dat vertellen we je in deze weekverwachting!

De astronomische lente gaat maandagavond officieel van start, maar het weer gedraagt zich er absoluut niet naar. Maandag is het namelijk bewolkt met regionaal een spat regen en temperaturen van 8 tot 11 graden.

Lees hier meer over het weer van vandaag

Dinsdagochtend trekt een regengebied vanaf het westen over het land, dus houd rekening met een zware ochtendspits als je naar werk rijdt. Daarna wordt het wel wat droger en in de westelijke helft kan de zon nog even doorbreken. Koud wordt het niet, want met een matige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 10 tot 14 graden.

Woensdagochtend is het weerbeeld opnieuw wisselvallig als een nieuwe regenzone vanaf het westen voor een natte bedoening zorgt. Toch neemt de neerslagkans ook woensdag in de loop van de namiddag af, waarna ’s avonds de buienkans weer opleeft. De maxima komen uit rond 13 graden, alleen in Hoog-België blijft het bij 9-11 graden.

Ook na woensdag wisselvallig

Wie goesting heeft in lenteweer komt ook in de tweede helft van de week bedrogen uit. Donderdag trekken geregeld buien over het land, waarbij een klap onweer, hagel en (zware) windstoten niet uitgesloten zijn. De temperatuur blijft wel aardig op peil met maximaal 15 graden in Limburg. Richting het weekend wordt het iets minder zacht en het wisselvallige weer houdt aan, dus de paraplu heb je voorlopig nog wel nodig!

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht