Weekverwachting: dagelijks buien

20 mei 2024, 12:15

Weekverwachting
Deze week trekken felle buien over. Foto: Nandi Raaphorst

Deze week staat vrij wisselvallig weer op het programma. Dagelijks trekken buien of regengebieden over, maar er zijn ook zeker droge perioden met zon. Bij nauwelijks wind voelt het dan leteachtig aan.

Met pinkstermaandag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolken en zon. Er komen, vooral in de Oostkantons, ook (onweers)buien voor. In de loop van de dag breiden de buien iets uit naar het westen, maar op veel plaatsen in Midden- en Laag-België blijft het droog. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden.

Buien en regen

Dinsdag begint nog droog met regionaal ruimte voor de zon, maar al snel bereikt een actieve zone vanaf Frankrijk het land. Er komen dan felle buien voor, met onweer, hagel en windstoten. In korte tijd kan veel regen vallen. In de avond en nacht naar woensdag blijft het nat en wateroverlast is dan mogelijk. De maxima liggen dinsdag tussen 16 en 22 graden.

Ook woensdag hebben we nog te maken met zware bewolking en regen. In de loop van de dag trekt een deel van de buien weg en breekt in het oosten soms even de zon door. In het midden en westen van België verloopt de hele dag nat. Het wordt maximaal 14 tot 17 graden.

Wolken, zon en een enkele bui

De rest van de week wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Er komen dagelijks buien voor, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. De maxima liggen rond 16 graden in Hoog-België en tussen 19 en 21 graden in Midden- en Laag-België. Aan de kust is het enkele graden minder warm door de noordenwind. Het zijn gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht