Weekverwachting: zachte week, tendens droger

21 november 2022, 11:12

Naast regen is het soms ook droog. Foto: Ben Saanen

Deze week trekt een aantal keer vanuit het westen een regengebied over het land. Desondanks zijn er ook droge dagdelen met zon. Vanaf donderdag liggen de maxima rond 11 graden daarmee is het zacht voor eind november. Het komende weekend verloopt waarschijnlijk droog. Lees alle details in deze weekverwachting.

Na een grotendeels droge dag met regionaal wat zon volgt in de tweede helft van de namiddag vanaf het westen een regengebied. Ook vanavond valt enige tijd regen. Alle details over het weer vandaag, vanavond en vannacht lees je in ons weerbericht België.

Natte dinsdag en woensdag

Dinsdag start op de meeste plaatsen droog, maar later op de dag valt regelmatig regen. In de hogere delen van de Ardennen is ook smeltende sneeuw mogelijk, maar wit wordt het landschap zeer waarschijnlijk nergens. Ook woensdag start droog, maar al snel trekt vanaf het westen weer een regengebied over het land.

Op beide dagen is de zuiden- tot zuidwestenwind nadrukkelijk aanwezig. Dinsdag wordt het 4 tot 9 graden. Woensdag is het wat zachter met 6 graden in de Ardennen tot 11 graden in West-Vlaanderen.

Zachte tweede helft van de week

Op donderdag en vrijdag is het met 11 of 12 graden in Laag- en Midden-België zacht voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: maxima van 8 of 9 graden zijn gebruikelijk eind november.

Donderdag belooft een grotendeels droge dag te worden met vooral in de voormiddag zonnige perioden. Mogelijk valt aan het einde van de namiddag in het westen al wat regen, maar waarschijnlijk trekt de regen pas is de avond en nacht over het land. Vrijdag is kans op een enkele bui, maar zijn er ook droge perioden met zon.

In het weekend blijft het waarschijnlijk droog. Mogelijk zijn er zonnige perioden, maar het weerbeeld kan ook tegenvallen door hardnekkige lage bewolking. De maxima liggen dan rond 10 graden. Als er opklaringen zijn koelt het ’s nachts af richting het vriespunt, maar met veel bewolking wordt het niet kouder dan een graad of 6.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht