Weeromslag voor WK Wielrennen in Australië

21 september 2022, 14:00

Mick van Dijke tijdens het WK wielrennen. Foto: ANP/EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

De deelnemers aan de wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Wollongong krijgen na een aantal zonnige dagen te maken met regen en bewolking.

Tijdens de tijdritten die in de afgelopen dagen werden gereden was het aan de Australische oostkust zonnig en droog. Woensdag echter, toen de mixed relay-wedstrijden werden verreden, kwam er bewolking op en trok de wind aan. De nacht naar donderdag en donderdag overdag verlopen kletsnat in Wollongong, aldus het weerbureau. Hoewel er donderdag geen wedstrijden op het programma staan, moet er tijdens eventuele trainingen wel rekening gehouden worden met stromende regen en een temperatuur van 15 tot 17 graden.

Vrijdag tot en met zondag worden de wegwedstrijden gereden. Tijdens de wegwedstrijden junioren en beloften mannen is het bewolkt en regenachtig bij een matige, soms krachtige noordoostenwind en een temperatuur van 20 graden. De wegwedstrijd voor junioren vrouwen is zaterdagochtend. Het regent dan maar in de loop van de ochtend breekt de zon door. Dan wordt de wegwedstrijd voor elite vrouwen verreden, die het waarschijnlijk grotendeels droog houden. Het wordt dan 19 graden bij een stevige zuidenwind.

Zondag is de wegwedstrijd elite mannen. Het is dan droog met zonnige perioden bij een graad of 20 en een matige oostenwind.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht