Weekendweer: zon en onweersbuien

23 juni 2022, 11:25

Weekendverwachting
Zomerse bui, Ardennen, België. Foto Adobe Stock / defotoberg

Het komende weekend geeft een afwisseling van zon en buien. Zaterdag is het in het oosten beter weer dan in het westen, maar zondag is de verdeling juist andersom. Voor deze namiddag, vannacht en morgen staan fikse onweersbuien op het programma. Lees er alles over in dit artikel.

Deze namiddag is het zomers tot lokaal tropisch warm. Regionaal komt het tot een stevige onweersbui, vooral in het noorden en oosten van het land. Op veel plekken blijft het echter droog. Lees ook ons weerbericht België.

Meer buien vanavond en vooral vannacht

In de loop van de avond en vannacht trekt een buiengebied de noordoostelijke helft van het land. Vooral in Luxemburg en Luik kan het flink regenen en onweren. In de loop van de nacht valt ook in Limburg en delen van Antwerpen behoorlijk wat regen en onweert het soms. Lokaal kan de neerslagsom oplopen tot zo’n 30 mm.

Ook vrijdag veel buien

Een volgende ronde met buien staat voor vrijdag overdag op het programma. Ze trekken van zuidwest naar noordoost over het land en brengen naast onweer lokaal ook veel regen. Het wordt voor de buien uit 21 graden in het westen tot 25 graden in Limburg. In de middag steekt aan de kust een wind van zee op.

Weekend met wisselend weer

Zaterdag zijn er veel wolken en schijnt de zon in Vlaanderen slechts af en toe. In Limburg en de Ardennen is er een groot deel van de dag veel meer ruimte voor de zon. In het westen van het land zijn er in de voormiddag al enkele buien actief. In de namiddag breiden de buien uit over de westelijke helft van het land en worden ze intenser met ook kans op onweer. Zaterdagavond neemt ook in Oost-België de buienkans toe. De maxima zijn met 21 graden aan zee tot 25 graden in Limburg vergelijkbaar met vrijdag.

Zondag wordt een bewolkte dag in vooral de Ardennen en Limburg. Af en toe kan het ook onweren, vooral langs de grens met Duitsland. Ten westen van de lijn Antwerpen - Brussel -Charleroi zou het grotendeels droog moeten blijven en in West-Vlaanderen verloopt de zondag zelfs vrij zonnig. Op veel plaatsen wordt het zo’n 22 graden, in de Ardennen blijft het kwik wat achter.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht