Weekverwachting: eerst nog buien, daarna droog en erg zacht

24 oktober 2022, 11:00

Het wordt ideaal weer om buiten te zijn. Foto: Yannick Damen

Na enkele stevige onweersbuien op zondag start maandag ook onstuimig met een aantal buien. Vanaf dinsdag neemt een droger weertype de overhand en de dagen daarna wordt het op grote schaal ruim 20 graden. Of het daarbij ook zonnig is, lees je in deze weekverwachting.

Vooral in de kustregio’s is het maandag onstuimig met een krachtige zuidwestenwind en een aantal stevige buien. Hierbij is ook kans op een klap onweer. In het binnenland is het weerbeeld vriendelijker met slechts een enkele bui. Toch neemt in de middag de kans op buien ook in de rest van het land toe. Lees meer details over het weer van maandag in ons uitgebreide weerbericht.

Maandagavond neemt de buienactiviteit af, al blijft een enkele bui mogelijk. Uiteindelijk daalt de temperatuur tot 9 graden in Hoog-België en 12 graden elders in het land.

De natuur is deze weken erg kleurrijk. Foto: Jos Hebben
De natuur is deze weken erg kleurrijk. Foto: Jos Hebben

Droger weertype vanaf dinsdag

Dinsdag is het op veel plaatsen droog en er is een mix van zon en wolken. Het wordt iets minder warm dan maandag met maxima tussen 14 en 18 graden. De hoogste waarden worden gehaald in Limburg.

In de vroege ochtend van woensdag is vooral in de oostelijke helft kans op enkel buien. Daarna volgen vanaf het westen opklaringen. De temperatuur loopt snel op richting 20 graden. Alleen in Hoog-België blijft de temperatuur iets achter met zo’n 17 graden, maar daarmee is het ook daar erg zacht voor de tijd van het jaar.

Zuidenwind brengt zeer warme lucht naar België

Nog warmere lucht wint vanaf donderdag terrein met op grote schaal 20 graden. Lokaal kan het zelfs 22 of 23 graden worden. Voor sommige mensen kan de korte broek dus weer uit de kast worden gehaald. Volledig zonnig zal de dag niet verlopen, met een afwisseling van zon en wolken.

Vrijdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met temperaturen tussen 21 en 24 graden. Zelfs in de Ardennen is een warme dag waarschijnlijk, wat toch vrij uniek is voor eind oktober. Ook in het weekend kunnen we rekenen op warm najaarsweer met een mix van wolken en zon. Het is dus ideaal weer voor veel buitenactiviteiten, zoals tennissen of hardlopen. Check de weercijfers voor elke dag van de week hier.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht