Weekverwachting: zo warm wordt het deze week

25 oktober 2021, 11:42

Na een bewolkte en buiige start van de week komt de zon komende dagen weer tevoorschijn. Daarbij steekt een zuidenwind op die behoorlijk zachte lucht aanvoert. Lees in deze weekverwachting hoe warm het bij jou wordt deze week.

Ga je deze maandagmiddag naar buiten, check dan van tevoren even de neerslagradar en neem eventueel een paraplu mee. In het oosten van het land valt het eerste deel van de middag regionaal wat regen. In het westen is het aanvankelijk op veel plaatsen droog, maar neemt in de loop van de namiddag de buienkans toe. Hierbij is ook een klap onweer mogelijk. Op veel plaatsen wordt het 13-15 graden. In de Ardennen is het maximaal 11 graden. 

Ook dinsdag kan je natregenen, want er is vooral in de ochtend nog een lokale bui mogelijk. In de namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. In de Ardennen kan het de hele dag grijs blijven. Het wordt 9-15 graden met de hoogste maxima in het westen en de laagste temperaturen in de Oostkantons. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Droog tweede helft van de week met steeds meer zon

Woensdag start op veel plaatsen grijs, maar gedurende de dag komt de zon steeds beter tevoorschijn. In de Ardennen kan mist en lage bewolking lang hardnekkig blijken, maar in de namiddag breekt ook daar de zon door en wordt het 12-14 graden. In de rest van het land is het met 15-17 graden behoorlijk zacht voor eind oktober. Maxima rond 13 graden zijn gebruikelijk in de laatste week van oktober. In de Kempen kan het woensdagmiddag zelfs lokaal 18 graden worden. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. 

bos, oktober, herfst

Foto: Johnny Willemsen

Donderdag wordt een droge dag met veel zonneschijn. Mogelijk start de dag in de Ardennen regionaal mistig. Er waait een matige zuidenwind en het wordt 13-15 graden in de Ardennen en 16-17 graden in de rest van het land. Hiermee is het enkele graden warmer dan afgelopen zondag, maar er is ook wat meer wind waardoor het niet warmer aanvoelt. Al met al is het een heerlijke dag voor een boswandeling.

Vrijdag start zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Het blijft tot de avond zeer waarschijnlijk overdag droog. Er waait een stevige zuidenwind en het wordt 13-14 graden in de Ardennen en 16-17 graden in de rest van het land. In Limburg kan het lokaal 18 graden worden. In de avond neemt vanaf het westen de kans op regen toe en dit is een voorbode van een wisselvallig weekend.  

Regen en wind in het weekend 

Komend weekend is op beide dagen grote kans op regen. Het blijft vrij zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen rond 16 graden in het centrum. De wind is nadrukkelijk aanwezig en waait uit het zuiden of zuidwesten. 

 Volg de weersverwachting elke dag via het meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: Elly van Niekerk

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook