Weekendweer: wisselvallig slotweekend maart

25 maart 2021, 14:21

De zomertijd begint dit weekend, maar het weerbeeld ziet er allesbehalve zomers uit. Het is wisselvallig met zaterdag felle buien met kans op hagel en onweer. Er staat een stevige wind en het wordt niet warmer dan 9 graden. Zondag is de kou weer uit de lucht met 14 graden, maar de kans op regen is dan klein. Lees snel verder naar de weersverwachting voor dit weekend.

Voordat het weekend begint is het heel aardig weer. De zon schijnt geregeld en het is over het algemeen droog. De temperatuur stijgt vrijdag naar 14-16 graden. Aan de Ardense toppen wordt het maximaal 11 graden. Later op de dag neemt vanaf het westen de kans op buien toe.

Zaterdag wordt met een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige westenwind vrij koude lucht aangevoerd. Er trekken ook buien mee en dit kunnen felle buien zijn en vergezeld gaan met hagel en onweer. In de Ardennen is kans op (smeltende) sneeuw. De stevige wind maakt het er niet aangenamer op, maar het voordeel is wel dat de buien snel overtrekken.

De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar ongeveer 9 graden. Tijdens buien is het kouder en een winterjas is raadzaam als je naar buiten gaat. In de hogere delen van het land wordt het maximaal 5-6 graden. Later op de dag neemt de buiigheid af en schijnt vaker de zon.

regenboog, flinke buien, hagel
Foto: Wieja van der Kamp-Driezen

Foto: Wieja van der Kamp-Driezen

Bewolkte en winderige zondag

Na een vrij koude, maar droge nacht met temperaturen van 0-4 graden is het zondag aanvankelijk droog met af en toe zon. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking toe, maar neerslag wordt niet verwacht. Er staat een vlagerige zuidwestenwind. Boven land waait het matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur is duidelijk hoger dan zaterdag. Het wordt 11 graden in Hoog-België en 13-14 elders.

Volgende week tijdelijk warmer

Na het weekend is het licht wisselvallig en wordt het tijdelijk warmer. Maandag wordt het 15-18 graden en dinsdag kunnen we maxima van 17-21 graden verwachten. Daarbij is het vrij zonnig en overwegend droog. Later in de week zal de temperatuur weer enkele graden gaan dalen. De details van het weer komende week lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Foto: Marc van Wezemael

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook