Weekendverwachting: een pak warmer

25 april 2024, 10:18

Weekendverwachting
Zondag is het heerlijk weer om naar buiten te gaan. Foto: Yannick Damen

Het laatste weekend van april staat voor de deur en het wordt een pak warmer. Na twee weken van (vrij) koud aprilweer loopt de temperatuur op naar waarden tussen 13 en 18 graden. Of het ook zonnig en droog is dit weekend lees je in dit weekendweerbericht.

Voordat het weekend begint komt het op deze donderdag tot een enkele bui. Tussendoor schijnt de zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en later volgt in het westen en noorden regen. Het is een graad of 5 in Hoog-België en 11 in Vlaanderen.

Vrijdag regent het in de noordelijke helft van het land, verder naar het zuiden is het droog en schijnt de zon. In de loop van de namiddag breekt overal de zon door, maar het komt ook tot buien. Het wordt 10 tot 15 graden. Het meest actuele weer lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Zaterdag enkele stevige buien

Op de eerste dag van het weekend is er een mix van zon en wolken. Verspreid over het land komt het tot buien, maar er zijn ook lange droge perioden met wat zonneschijn. Check onze radar en plan je wandeling of fietstocht om de buien heen. In de loop van de namiddag komen stevige buien tot ontwikkeling en lokaal is daarbij onweer mogelijk. De wind waait uit het zuiden en is meest matig van kracht en het wordt daardoor nog wat zachter met maxima van 13 graden in de Hoge Venen en 17 in de Kempen.

Fraai lenteweer op zondag

Zondag blijft het droog en schijnt geregeld de zon. Het is dan ook heerlijk weer om buiten wat te ondernemen, maar er staat wel een stevige, enigszins vlagerige zuiden- tot zuidwestenwind. Boven land is de wind vrij krachtig, windkracht 5, aan zee waait het krachtig, kracht 6. Bovendien komen rukwinden voor tot ongeveer 75 km/uur. Uit de wind en in de zon is het heerlijk toeven, maar smeer je wel in. De zonkracht is 4 en de onbeschermde huid kan met een half uur verbranden.

Met de stevige wind wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar waarden tussen 14 graden in Hoog-België en naar 18 in Belgisch Limburg. In Vlaanderen is het een graad of 16.

Tussen de buien door is het fraai weer voor een wandeling. Foto: Ben Saanen
Tussen de buien door is het fraai weer voor een wandeling. Foto: Ben Saanen

Volgende week warmer

Na het weekend is het licht wisselvallig lenteweer met zon, wolken en dagelijks wat regen of enkele buien. Het wordt geleidelijk nog wat warmer met halverwege de week temperaturen van een graad of 20.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht