Weekendverwachting: gevoelig frisser

25 mei 2022, 13:00

Weekendverwachting
Wolken en zon. Foto: Marrie van den Bos

De eerste helft van deze week is licht wisselvallig verlopen en werd er nog relatief zachte lucht aangevoerd. Doordat de wind vrijdag naar het noordwesten draait stroomt frissere lucht richting ons land. Ook blijven we de komende tijd af en toe kans hebben op een enkele bui.

Hemelvaartsdag verloopt overal zo goed als droog en is er aardig wat ruimte voor de zon. Lokaal stijgt de temperatuur naar waarden van ongeveer 20 of 21 graden en daarmee is het schitterend weer voor buitenactiviteiten. In het binnenland waait een matige zuidwestenwind. Aan zee kan de wind soms vrij krachtig zijn waardoor het iets frisser aan kan voelen.

Frissere lucht op komst

Vanaf vrijdag wordt het gevoelig frisser. De wind draait naar het noorden tot noordwesten waardoor koudere lucht naar ons toe komt. De 20 graden van Hemelvaartsdag wordt hierdoor niet meer gehaald. De maxima liggen vrijdag tussen de 15 en 19 graden. Verspreid over het land vallen enkele buien maar vaak blijft het ook droog. Een blik op de radar laat je snel zien of je een paraplu moet meenemen of niet.

Stapelwolken en zon. Foto: Willem van Nunen
Stapelwolken en zon. Foto: Willem van Nunen

Het weekend verloopt fris

Wil je aankomend weekend buiten dingen gaan doen dan is een jasje geen overbodige luxe. In de grote steden zoals Antwerpen en Brussel kan het zaterdag nog 16 of 17 graden worden maar op zondag komen de maxima nauwelijks meer boven de 15 graden uit. Daarmee is het behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Zaterdag verloopt op de meeste plaatsen droog. Op zondag kunnen verspreid over het land enkele buitjes vallen, maar veel neerslag wordt er niet verwacht. In de loop van volgende week lijkt het erop dat het kwik weer iets zal gaan stijgen.

Author Image

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weekendverwachting-nieuws

Meer Weekendverwachting-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht