Weekendweer: aangenaam weer voor buitenactiviteiten

25 augustus 2022, 15:35

Heerlijk zomerweer om een rondje te gaan fietsen. Foto: Adobe Stock / Naj

Ben je helemaal klaar met de hitte? Nog even volhouden, dit weekend is het veel minder warm en goed doe-weer! In dit weekendweerbericht vertellen we jou wat voor weer je precies kunt verwachten.

De overgang naar koeler weer gaat vrijdag gepaard met veel bewolking en er trekken enkele regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. Verwacht er niet te veel van, want het gaat slechts om lokale buien. De droogte wordt er niet door verlicht, maar houd wel even de radar in de gaten en lees ons gedetailleerde weerbericht voor vandaag. In het westen van het land komt in de namiddag de zon weer goed tevoorschijn en in de avond breiden de opklaringen uit naar het oosten.

Vrijwel droog weekend met stapelwolken en zon

Dit weekend blijft het vrijwel overal droog met een afwisseling van stapelwolken en zon. De meeste zon is voor de Westhoek. Er wordt begin van de middag zonkracht 5 verwacht. Daarbij kan een onbeschermde huid binnen 20-40 minuten verbranden. Voor 11 uur 's ochtends en na 16 uur 's middags is de kans op verbranden klein.

Een lokale bui valt dit weekend niet uit te sluiten. Vooral zaterdag kunnen stapelwolken boven de Ardennen uitgroeien tot een bui. De temperatuur is ideaal om actief te zijn: 20 graden in de Hoge Venen, 21 aan zee en 23 à 24 graden in het centrum en noorden. In Limburg kan het lokaal misschien nog net zomers warm worden met 25 graden. 

Zondag wordt het 21 graden aan zee tot 24 in de Kempen. De temperaturen pakken een stuk minder hoog uit dan afgelopen week dankzij een matige, aan zee soms vrij krachtige, noordenwind. De wind maakt het heerlijk watersportweer.

Ook is het dit weekend goed weer om te fietsen, wandelen, tuinieren en barbecueën. En zo zijn er nog veel meer sportieve en ontspannende buitenactiviteiten te noemen. Wat je ook gaat doen, het is er heerlijk weer voor. Voor bakken op het strand is het misschien aan de frisse kant na alle warmte die we gewend zijn, maar het is wel heerlijk om op het strand te zijn en lekker af te koelen.

Bekijk ook al onze informatie over activiteitenweer.

In de nacht komt de temperatuur uit rond 14 graden. Ideaal om de hitte je huis uit te krijgen.

Nog meer zomerweer

Na het weekend blijft het overwegend droog weer en daarbij wordt het geleidelijk weer warmer. Vanaf dinsdag wordt het op grote schaal weer zomers warm met maxima van 25-27 graden. In West-Vlaanderen wordt het 22-24 graden. Het wordt daarbij ook weer flink zonnig. De combinatie van zonnig, warm en droog weer is heerlijk voor de vakantievierder in eigen land, maar slecht voor de heersende droogte.

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en hoofdredacteur nieuws

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht