Ook overlast door noodweer in Waals-Brabant

25 augustus 2023, 13:40

Wateroverlast
Lokale wateroverlast in Waals-Brabant. Foto: AFP/Kenzo Tribouillard

Verschillende plaatsen in Waals-Brabant zijn vrijdagvoormiddag getroffen door hevige regenval. De hulpdiensten kunnen de hulpvragen nog maar net aan, meldt persbureau belga. Brandweerlieden uit aangrenzende regio’s staan hun collega's bij. Eerder werd al duidelijk dat ook Vlaams-Brabant getroffen is door hevige regenval.

Nijvel werd zwaar geraakt door het noodweer. Een deel van de zuidelijke ringweg (R24) werd afgesloten voor het verkeer en op de parking van het politiekantoor sloeg bliksem in. Personeel kon daardoor niet aan het werk. Een politieauto liep vol met water op een ringweg die blank kwam te staan.

Ook het treinverkeer heeft last van de hevige regenval. De sporen tussen Luttre en Nijvel, op de lijn Charleroi-Brussel, staan blank en het water heeft het seinsysteem verstoord. Spoornetbeheerder Infrabel kan nog niet voorspellen wanneer het verkeer zal worden hervat.

Omgevallen bomen

In de gemeenten Hélécine, Incourt, Jodoigne, Orp-Jauche, Perwez en Ramillies staan kelders onder water. Bovendien zijn veel wegen versperd door takken en omgevallen bomen.

Ook andere delen van Wallonië kampen vrijdag met wateroverlast. De autoriteiten van Borgworm, in Luik, verdelen zandzakken. Die moeten verdere overstromingen tegengaan. Ook in het naburige Oreye staan talrijke wegen onder water.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht