Noodnummer geactiveerd vanwege storm Odette

25 september 2020, 13:04

ANP-421980028-1
ANP-421980028-1

De autoriteiten in ons land activeren het noodnummer vanwage storm Odette. Het nummer 1722 is geactiveerd omdat de weerdienst KMI voor slecht weer waarschuwt. Vanaf vrijdagmiddag trekt Odette, de eerste najaarsstorm, over het land. Er zijn onweerachtige buien en rukwinden tot 120 kilometer per uur voorspeld. Nederland kan ook overlast verwachten door de storm.

De bedoeling van het nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten. Het is geen noodnummer.

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) gaat de staketsels van Blankenberge en Nieuwpoort afsluiten omdat er golven van zeker vier meter hoog worden verwacht. Ook de pier in Blankenberge wordt afgesloten. De veerdiensten van Nieuwpoort en Oostende zullen hinder ondervinden van het stormweer.

In Nederland krijgen de Zeeuwse kust en de kust van Zuid-Holland te maken met de Odette. Er komen zware windstoten voor, maar die zijn niet zo heftig als in ons land. Zaterdagochtend raast de herfststorm nog even door, ook in de andere kustprovincies.

Foto: ANP / Sem van der Wal

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht