Weekverwachting: rustig nazomerweer op komst

25 september 2023, 13:30

Mooi nazomerweer op komst. Foto: Yannick Damen

Na een zonovergoten zondag start de nieuwe week opnieuw met heerlijk nazomerweer. De zon krijgt veel ruimte om te schijnen en de temperatuur loopt regelmatig op naar 20 tot lokaal zelfs 25 graden. Welke dagen deze week het meest zomers verlopen, vertellen we je in deze weekverwachting!

Nu oktober in aantocht is, kan wisselvallig weer zijn intrede doen. Toch lijkt herfstweer voorlopig nog geen kans van slagen te hebben, want met zuidenwinden wordt vaak droge en vrij warme lucht aangevoerd. Daardoor staat een aantal mooie nazomerdagen op het programma. Vandaag is dat ook al het geval met temperaturen tussen 19 en 21 graden. De zon krijgt daarbij flink wat ruimte om te schijnen.

Lees hier meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht

Tot en met woensdag vrijwel droog

Dinsdag verandert er weinig in het weerbeeld. Met een zuidenwind wordt het flink warm voor de tijd van het jaar met 22 tot 24 graden. Normaal ligt de temperatuur tussen 16 en 20 graden en daarmee leven we dus even boven onze stand. Afgezien van wat hoge wolkenvelden, die vooral in het westen van het land aanwezig zijn, krijgt de zon aardig wat ruimte om te schijnen.

Ook woensdag belooft het een mooie nazomerdag te worden, al neemt in de loop van de dag de bewolking wel toe. De temperatuur ligt tussen 22 en lokaal zelfs een zomerse 25 graden. Als je nog een stranddag op de planning had staan, kan je die dan zeker inzetten.

Vanaf donderdag mogelijk een bui

Donderdag overdag is het nog droog met een afwisseling van wolken en zon, maar in de avond is een lokale bui niet uitgesloten. Toch is het op veruit de meeste plaatsen ook in de avond nog droog. De maxima liggen iets lager dan voorgaande dagen met 20 tot 23 graden, maar dat zijn nog steeds aangename temperaturen voor buitenactiviteiten. Het waait overigens wel stevig door uit zuidwestelijke richting, dus voor het gevoel is het wel wat kouder.

Als je vrijdagochtend de deur uit moet, is het misschien verstandig je paraplu mee te nemen. Er kunnen namelijk enkele buien vanaf het westen over het land trekken, dus met een beetje pech zal je net onder zo’n bui terecht komen onderweg naar werk. Toch wordt het vanaf het middaguur al snel droger en komt de zon steeds meer tevoorschijn. Dat droge en zonnige weerbeeld lijkt een voorbode te zijn voor het weer in het weekend.

Met een zwakke zuidelijke wind wordt dan namelijk opnieuw vrij warme lucht aangevoerd. Zaterdag is het 20 tot 23 graden en zondag kan het lokaal zelfs weer 25 graden worden. Er is daarbij een mix van wolken en zon. Het nazomerweer zit voorlopig dus stevig in het zadel.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht