Weekverwachting: wisselvallig en (erg) zacht

26 december 2022, 11:00

Wandelen in de regen. Foto: Paul Hermans

Het weer kenmerkt zich deze week door bovengemiddelde temperaturen. Daarbij is het vaak bewolkt en kunnen we perioden met regen verwachten. Ook staat er een stevige zuiden- tot zuidwestenwind. Dinsdag is de kans op droog weer met zon het grootst. Komend weekend kan het met 13 of 14 graden zeer zacht worden.

Komende nacht en morgenochtend vroeg is het 1 tot 4 graden en daarmee hebben we ook het koudste moment van de week gehad. In de Oostkantons kan het een graadje vriezen. Dinsdag zijn er wolkenvelden en flinke zonnige perioden. Daarbij wordt het 6 tot 8 graden. Aan de Ardense toppen wordt het een graad of 3.

Veel wind. Foto: Willem van Nunen
Veel wind. Foto: Willem van Nunen

De rest van de week kunnen we hogere temperaturen verwachten en is het vaak 9 tot 11 graden. De zachte lucht gaat wel gepaard met vrij veel bewolking en daarmee moeten we rekening houden met perioden met regen en ook behoorlijk wat wind. Donderdag is de neerslag buiig en zijn er tussendoor ook perioden met zon.

Zeer zacht

Komend weekend kan de temperatuur nog wat hoger uitvallen. Met 13 of 14 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. ’s Nachts is het 6 tot 9 graden. Er zijn perioden met regen, maar maak je tijdens een droge periode een wandeling, dan zou je niet zeggen dat het winter is.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog