Flink pak sneeuw onderweg naar de Balkanlanden

26 februari 2022, 11:00

Buitenland
Sneeuw op de Balkan. Foto: AdobeStock / krugli

Het zuidoosten van Europa krijgt de komende dagen te maken met flink wisselvallig weer. De temperatuur daalt en vooral in de hoger geleden gebieden wordt een grote hoeveelheid sneeuw verwacht. Later in de week staat een rustiger weertype op het programma.

Op dit moment is het nog aangenaam weer in Griekenland met wolkenvelden en zonneschijn, maar vanmiddag neemt de bewolking toe en nadert een buiengebied het westen van Griekenland. De temperatuur doet een flinke stap terug en vooral in de hoger gelegen gebieden valt de neerslag in de vorm van sneeuw. 

Sneeuw op de Balkan en Griekse bergen

Niet alleen in Griekenland, maar ook de Balkanlanden krijgen te maken met zeer wisselvallige omstandigheden. Het wisselvallige weer zorgt in de Balkanlanden en in de bergen van Griekenland voor een flinke hoeveelheid sneeuw en tot en met dinsdagavond wordt in de bergen meer dan een halve meter verse sneeuw verwacht. Lokaal kan er nog wat meer sneeuw vallen. Tevens kan het stevig waaien met kans op windstoten tot 100 km/uur.

Lees ook ons Europees weerbericht

Buien trekken naar Turkije

In de loop van volgende week wordt het op de Balkan en in Griekenland weer wat rustiger weer met geregeld zonneschijn, maar in Turkije wordt het dan juist wisselvalliger en kouder. In de grote steden als Ankara en Istanboel valt de neerslag in de vorm van regen, maar in de hoger gelegen gebieden valt sneeuw. Vooral in het noorden van Turkije kan dan lokaal 40 centimeter sneeuw vallen.

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht