Eerste pak sneeuw Ardennen van seizoen een feit

27 november 2021, 12:00

Actueel
Foto: Wouter van Bernebeek

Gisterenavond en afgelopen nacht trok een neerslaggebied over het land wat vooral in de hoger gelegen delen leidde tot de eerste witte plaatjes van het winterseizoen. Hoeveel sneeuw er tot nu toe is gevallen en of er de komende dagen nog sneeuw bijvalt lees je in dit artikel.

Een neerslaggebied en temperaturen rond of beneden het vriespunt zorgde afgelopen nacht voor sneeuwval in de Ardennen. Vooral in de hogere delen is een mooi sneeuwdek ontstaan.

Boven de 500 meter viel lokaal 10 centimeter sneeuw.
Boven de 500 meter viel lokaal 10 centimeter sneeuw.

Foto: Wouter van Bernebeek

Meeste sneeuw in Ardennen

In de gebieden boven 500 meter viel de meeste sneeuw met lokaal een sneeuwlaag van 10 centimeter. Vandaag dooit het amper en komende nacht vriest het licht, waardoor de sneeuw voorlopig niet zal verdwijnen. Niet alleen in de Ardennen, maar ook in Laag-België viel de neerslag soms in de vorm van (smeltende) sneeuw waardoor ook hier het landschap witkleurde. De hoeveelheid bleef hier echter beperkt.

Komende dagen meer sneeuwpret?

Zondag en maandag trekken nog enkele (winterse) buien over het land met mogelijk een winters karakter. In de Ardennen zullen dit voornamelijk sneeuwbuien zijn waardoor het sneeuwdek hier nog iets kan aangroeien. Vanaf dinsdag zorgt de westenwind voor aanvoer van zachtere lucht naar onze omgeving, waardoor de meeste neerslag overgaat in regen. Woensdag neemt de kans op buien met een winters karakter weer toe.

Lees ook de uitgebreide weersverwachting

Hoofdfoto: Wouter van Bernebeek

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue