Vakantieweerbericht: oplopende temperaturen en vaak droog

27 juli 2022, 14:00

Gent - België - Stapelwolken - Zomerweer

Het vakantieweer in eigen land ziet er de komende tijd prima uit! De temperaturen laten een stijgende lijn zien en de zon schijnt regelmatig. Soms valt een enkele bui, maar vaak blijft het droog en daarmee neemt het neerslagtekort verder toe.

De afgelopen periode hebben de mensen met vakantie al dikwijls kunnen genieten van de zon en zomerse tot tropische temperaturen, al zal het voor veel mensen soms te warm zijn geweest. Dat het opnieuw ver boven de 30 graden wordt is voorlopig niet realistisch, maar het wordt zeker warmer. Dat begint morgen eigenlijk al.

Aan de Franse grens en in de Kempen wordt het morgen al zomers warm met maxima rond 26 graden. De komende dagen gaat het kwik langzaam verder omhoog naar maxima die veelal uitkomen tussen 25 en 28 graden. Op de Ardense toppen en aan zee is het iets minder warm met waarden rond 24 graden maar over het algemeen ook heerlijk zomerweer.

Het weerbeeld is wisselend met zon en wolkenvelden. In de loop van het weekend neemt de kans op buien toe en is de paraplu af en toe nodig.

Volgende week weer boven de 30?

In de nieuwe week, waarin tevens de maand augustus van start gaat, lijkt het allemaal nog wat warmer te worden. De wind waait meestal uit richtingen tussen zuid en west en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. Snikhete lucht boven Zuid-Europa bereikt ons niet, waardoor het hier niet meer zo heet wordt als vorige week. Maar in grote delen van het land komen wel weer tropische waarden binnen bereik van 30 graden of iets meer.

Uitbundige zonneschijn hoeven we niet te verwachten, maar de zon is wel regelmatig van de partij. De zon blijft krachtig met zonkracht 6 tot 7. Smeren is hierbij belangrijk, ook op een dag waarop er iets minder zon te zien is. Verder valt af en toe een bui en is het broeierig warm. Echt hondsdagenweer.

Author Image

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht