Zonnige en droge race bij Grand Prix van Portugal

28 april 2021, 09:54

De derde race van de Formule 1 in Portugal verloopt zondag droog met flink wat zonneschijn. Ook de vrije trainingen op vrijdag en de vrije training en kwalificatie op zaterdag verlopen droog met geregeld zon. De temperatuur stijgt dit weekend naar 18 of 19 graden.

Na Italië gaat de formule 1 dit weekend verder in het zuiden van Portugal. Op het circuit Autódromo Internacional do Algarve in Portimão strijden de coureurs weer om het hoogste podium. Vorig jaar werd pas voor het eerst op dit circuit gereden en won Louis Hamilton. Max Verstappen eindigde op de derde plaats.

Het is een uitdagend circuit en wordt gekenmerkt als een echt rijderscircuit. De baan kent veel hoogteverschil, waardoor het bepalen van het rempunt erg lastig is. Na vorig jaar is het pas de tweede F1-race op dit circuit, daarvoor is 24 jaar niet als F1-circuit gebruikt. Er is dan ook weinig data bruikbaar waar de teams gebruik van kunnen maken.

Regenbanden niet nodig

Tijdens de vrije trainingen op vrijdag, om 12:30 uur en 16:00 uur, schijnt geregeld de zon. Er waait een matige noordwestenwind en de maximumtemperatuur is 18 graden. De derde vrije training op zaterdag (13:00 uur) en ook tijdens de kwalificatie om 16:00 uur hoeven de regenbanden niet om de auto en is het circuit droog. De zon schijnt en het is wederom een graad of 18.

De race op zondag verloopt onder vrij zonnige omstandigheden. Neerslag wordt niet verwacht en de temperatuur stijgt naar 19 graden. Er waait een matige noordwestenwind, windkracht 4. Foto: Red Bull Content Pool / Armando Franca

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook