Extreem winterweer teistert noordoosten Verenigde Staten

29 januari 2022, 11:00

Actueel
Extreem winterweer Verenigde Staten

Het noordoosten van de Verenigde Staten heeft momenteel te maken met extreme winterse omstandigheden. Gisteravond begon het met sneeuwen en ook vandaag staat sneeuw op het programma. Bovendien waait het stevig met aan de kust mogelijk zeer zware windstoten. De komende dagen staan in het teken van een droog en rustig weertype en bovendien stijgt de temperatuur geleidelijk.

Op dit moment wordt het noordoosten van de Verenigde Staten geteisterd door hevige sneeuwval. Op veel plaatsen valt een flinke hoeveelheid met lokaal tientallen centimeters sneeuw. Als gevolg van het extreme winterweer zullen grote steden als New York en Boston veel hinder ondervinden.

Zeer zware windstoten

Bovendien waait het stevig met vooral aan de oostkust mogelijk zeer zware windstoten tot wel 110 km/uur, waardoor sprake is van een sneeuwstorm. De maximumtemperatuur in New York ligt zaterdag op -3 graden, maar door de stevige wind voelt het nog een stuk kouder aan. De wind kan de sneeuw bovendien makkelijk opstuiven, waardoor op sommige plekken sneeuwduinen kunnen ontstaan.

Foto: AdobeStock / STUDIO BONOBO, Wallstreet in de sneeuw
Foto: AdobeStock / STUDIO BONOBO, Wallstreet in de sneeuw

Komende dagen rustiger

De komende dagen staat droger weer op het programma en wordt het rustiger. De wind neemt in kracht af en geleidelijk stijgt de temperatuur. De maxima komen maandag nog uit op +2 graden, maar woensdag staat zelfs 7 graden op het programma in New York waardoor de sneeuw overdag makkelijk zal wegdooien. Wel blijft het in nachten vaak vriezen en volgend weekend lijkt het door aanvoer van een noordwestenwind weer kouder te worden met in de nachten matige tot soms strenge vorst.

Hoofdfoto: AdobeStock/mihaiocoman

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Actueel-nieuws

Meer Actueel-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht