Weekverwachting: opnieuw winters na zacht intermezzo

29 november 2021, 14:00

Weekverwachting
Gladheid op fietsbruggetje met fietssporen België

Afgelopen weekend hebben we al een beetje mogen proeven aan de winter en viel in verschillende delen van België een laag sneeuw. Nu staat een aantal zachte dagen op het programma, maar later in de week wordt het weer een pak kouder. Hoe winters het deze week precies wordt lees je in deze weekverwachting.

Deze maandag trekken nog enkele winterse buien over ons land en kunnen de Ardennen opnieuw rekenen op verse sneeuw. Dit winterse weer is van korte duur, want komende dagen wordt het behoorlijk zacht. Daarbij valt ook nog eens flink wat regen en met dat natte weer smelt de sneeuw in Hoog-België snel weg. Met name dinsdagochtend en woensdagochtend heb je jouw regenoutfit hard nodig als je op pad gaat. Hoewel het met 9 graden vrij zacht is voor de tijd van het jaar, maakt de stevige wind het gevoelig kouder. Een warme, wind- en waterdichte jas komt dan ook goed van pas.

Springen met laarzen in plas water
Springen met laarzen in plas water

Foto: Erica van Leeuwen - de Bruijn

December brengt licht winters weer

Vanaf donderdag wordt het terug kouder en weten winterse buien ons land ook weer te vinden. In Vlaanderen blijft het meestal bij hagel of wat smeltende sneeuw. Als het in Nederlandstalig België wit kleurt, dan maken de Vlaamse Ardennen de grootste kans.

Sneeuw op takken en de grond in heuvellandschap
Sneeuw op takken en de grond in heuvellandschap

Foto: Martin Versluis

Verder naar het oosten staat dag na dag een verse laag sneeuw op het programma. Daar is het ook het koudst met overdag temperaturen rond het vriespunt. Door het buiige karakter van de neerslag kunnen wel lokale verschillen in de dikte van het sneeuwdek ontstaan. In de lage landsdelen loopt de temperatuur op naar 6 graden. Als je sneeuw wil zien, zit je de komende tijd dus goed in de hoge Ardennen! Overigens maakt ook Vlaanderen vrijdag een kleine kans op een tijdelijke witte wereld. Met ons meest uitgebreide weerbericht van België blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Hoofdfoto: Ben Saanen

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue