Meteovista
Meteovista
  weerfotoBEjuli

  Wisselvallige en vrij warme start van de zomervakantie

  Aangemaakt: 29 jun 2020, 16:47 uur

  De zomervakantie staat weer voor de deur en tot in het weekend is het wisselvallig zomerweer. Dagelijks is er vrij veel bewolking en is kans op regen. De temperatuur is met 17-24 graden heel normaal voor de tijd van het jaar, maar soms voelt het wat fris door een vaak stevige wind. Na het weekend wordt het zonniger, droger en warmer.

  De zomervakantie start woensdag met veel bewolking en perioden met regen. De kans op regen is het grootst in het noorden en westen. In de loop van de dag maakt de regen plaats voor felle buien en vooral landinwaarts is kans op onweer. Er waait en zwakke tot matige zuidwestenwind en het is vrij warm met maxima van 21-24 graden.

  Donderdag en vrijdag zijn prima dagen om er lekker op uit te gaan. Er is een fraaie mix van zon, stapelwolken en een paar buien. Vergeet dan ook de paraplu niet. De maximumtemperaturen liggen tussen 19 en 23 graden en voor begin juli is dat heel normaal. De wind waait uit het westen en is meest matig.

  Grote kans op buien in het weekend, volgende week zomerweer

  In het eerste weekend van de zomervakantie is het overwegend bewolkt. Vooral zaterdag is de kans op regen groot, maar ook zondag blijft het niet droog met enkele buien. Er waait zaterdag een krachtige wind en daarmee wordt vrij warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 20 tot 24 graden. Zondag waait het ook flink, maar dan wordt het niet warmer dan 18-22 graden.

  Volgende week neemt de kans op een warm, droog en zonnig weertype toe. De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Foto: Mya Verleye

  Door: Rico Schröder