Weerbericht paasvakantie: tijdelijk (zomers) warm

03 april 2024, 08:05

Vakantieweer
Fraai lenteweer op het terras. Foto: Henk Voermans

Komende weekend wordt het flink warm en blijft het droog. Hoe warm het precies wordt en wat voor weer we komende week kunnen verwachten lees je in dit vakantieweerbericht.

Het wisselvallige weer met buien en soms veel wind maakt aan het eind van de week plaats voor warmer en droog weer. Vrijdag trekken vanuit het westen velden hoge bewolking over het land en kan er een beetje lichte regen vallen. Met 15 tot 19 graden is het vrij zacht.

Zaterdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop en wordt het 21 tot 24 graden. Op een enkele plek kan het met 25 graden zelfs zomers warm worden. Er zijn zonnige perioden, maar er trekt ook wat bewolking over het land. De warme lucht komt helemaal uit het zuiden van Europa en bevat ook redelijk wat Saharastof. Hierdoor is de zon wat minder fel. Het waait ook harder dan je zou verwachten met warm weer. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidenwind.

Warmte verdwijnt, wel zachter dan normaal

Het vooruitzicht naar de tweede vakantieweek laat minder hoge temperaturen zien. Zondag kan het in het binnenland op een enkele plaats nog 19 graden worden, maar op veel plaatsen ligt de temperatuur tussen 15 en 18 graden. Behalve zon kunnen we ook wolkenvelden verwachten en daar zou een enkele bui tussen kunnen zitten. Na het weekend neemt de kans op buien toe en daalt de middagtemperatuur naar 13 tot 18 graden. Daarmee blijft het zacht voor de tijd van het jaar en wanneer tijdens droge perioden de zon schijnt is het heerlijk weer.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht