Weerbericht zomervakantie: opleving van de temperatuur?

03 juli 2024, 07:30

Vakantieweer
Buiten zitten op de camping kan volgende week weer. Foto: Nel van Es

De zomervakantie is deze week van start gegaan en van zomerse taferelen is absoluut geen sprake. Sterker nog, het weer van deze week doet soms zelf niet veel onder voor een reguliere herfstdag. Of het de komende tijd beter vakantieweer wordt in eigen land lees je hier.

Vooral de temperaturen zijn deze dagen aan de lage kant. Normale waarden voor de tijd van het jaar liggen tussen 19 en 24 graden. Deze woensdag wordt het slechts 15 tot 17 graden. Sta jij op een camping in de Ardennen? Dan is zelfs een dikke trui midden op de dag geen overbodige luxe. Het wordt hier op sommige plekken niet veel warmer dan een graad of 12. Daarbij is het ook nog eens wisselvallig met perioden van regen. Donderdag valt de temperatuur weer wat hoger uit en nemen de neerslagkansen af. Alle details over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Weersverbetering in de maak

Dit weekend loopt de temperatuur verder op en zien we dat de temperatuur in bijna heel het land weer de 20 graden passeert. Alleen vlak aan zee en in de Ardennen is het met 17 tot 19 graden minder warm. Daarbij is het weerbeeld licht wisselvallig. Zaterdag begint met buien in combinatie met een stevige wind uit het zuidwesten. In de loop van de dag is het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon af en toe door. Zondag lijkt geheel droog te verlopen met flink wat ruimte voor de zon. Het is dan heerlijk weer om buiten iets te ondernemen, want er staat ook weinig wind.

Volgende week mogelijk flink warmer

Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, want de tweede week van deze zomervakantie ziet er een stuk gunstiger uit! Mogelijk wordt het halverwege volgende week terug zomers warm. De hoogste temperaturen verwachten we in De Kempen. Hier kan het woensdag zelfs 27 graden worden.

De eerste helft van de week is het vaak droog met geregeld zonneschijn en dus is het heerlijk vakantieweer. Een enkele bui behoort wel tot de mogelijkheden, maar grote hoeveelheden lijken niet aan de orde. Vanaf donderdag neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien toe, al is de exacte koers en timing van deze buien op deze termijn nog uiterst onzeker.

Stabiel zomerweer ver te zoeken

Van langdurig stabiel zomerweer lijkt echter geen sprake. De windrichting lijkt richting het volgende weekend weer richting het westen tot zuidwesten te draaien, waardoor de temperatuur weer inlevert en ook de buienkans weer toeneemt.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht