Herfstachtig weer komende dagen

Aangemaakt: 03 sep 2019, 16:28 uur

De meteorologische herfst is begonnen en dat merken we komende tijd. Morgen belooft het een overwegend grijze en natte dag te worden. Ook de dagen daarna is de paraplu regelmatig nodig. Daarnaast is het met 16-18 graden ietwat fris, zeker wanneer het stevig waait.

Het is de komende tijd wisselvallig. Morgenochtend gaat het vanaf het westen regenen. In het oosten blijft het tot de namiddag nog droog met zo nu en dan wat zonneschijn. In het westen en noorden kan het in de namiddag stevig doorregenen en kan plaatselijk maar liefst 10 mm regen vallen. Daarbij staat een overwegend matige zuidwestenwind.

Voor de regen uit komt de temperatuur nog uit op een graad of 20, maar door de stevige wind voelt het toch wat koeler aan. In de regen koelt het af naar een graad of 16.

Blijvend wisselvallig

De verdere vooruitzichten laten van tijd tot tijd regen zien. Donderdag is het buiig en waait het stevig. Aan de kust staat een krachtige noordwestenwind. Vrijdag lijkt het iets minder nat en wat zonniger te worden. De kans is groot dat in het weekend de paraplu of regenjas weer tevoorschijn gehaald kan worden, want de kans op buien neemt dan weer toe. Met maxima van 15-18 graden is het vrij fris voor de tijd van het jaar. In de Oostkantons wordt het zelfs maar 12-14 graden. Zo nu en dan is er wel ruimte voor de zon.

Ook begin volgende week lijkt het herfstachtige weerbeeld aan te houden.

Foto: Jannes Wiersema

Door: Marlotte van der Heiden