Weekendweer: zeer zacht begin van 2022

30 december 2021, 13:30

Weekendverwachting
Jaarwisseling 2022. Foto: Yuttana Studio

Het einde van het jaar sluiten we uitzonderlijk zacht af. Afgelopen dagen was het al zeer zacht en dit weekend verandert daar voorlopig niet zoveel aan. In deze weekendverwachting lees je hoe warm het wordt rond de jaarwisseling en nemen we alvast een kleine blik vooruit.

Op oudejaarsdag kun je jouw winterjas gerust in de kast laten hangen. Het wordt namelijk zeer zacht voor de tijd van het jaar. In de Ardennen stijgt het kwik naar 10 graden en in de Kempen wordt het een graad of 14. Vooral in de ochtend is er aardig wat ruimte voor de zon en hiermee is het heerlijk weer om erop uit te trekken. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het westen toe en rond de jaarwisseling is het overal bewolkt. Wel blijft het overal droog en zeer zacht. Op het moment dat we 2022 inluiden liggen de maxima tussen de 9 en 13 graden. Ook is er nauwelijks kans op mist dus kun je mooi genieten van het vuurwerk.

Zaterdag, nieuwjaarsdag belooft een mooie eerste dag van het nieuwe jaar te worden. Het blijft droog en er zijn flinke zonnige perioden. Bij temperaturen van 11 tot 15 graden kunnen we zelfs bijna spreken van lenteachtige weersomstandigheden. Al met al vrij uitzonderlijke temperaturen voor deze tijd van het jaar. Normale waarden voor begin januari liggen rond 2 tot 6 graden. Ook zondag verloopt nog zacht maar de temperatuur neemt al wel een klein stapje terug. De maxima liggen dan tussen 8 en 12 graden. Wel wordt het een stuk wisselvalliger met verspreid over het land kans op enkele buien. Lees hier het volledige weerbericht van België.

Kleine blik vooruit

In de eerste week van het nieuwe jaar zien we al een kleine daling van de temperatuur op maandag en dinsdag. Beide dagen overheerst regelmatig de bewolking en regent het af en toe. Vanaf woensdag zijn de temperaturen weer normaal voor de tijd van het jaar. De maxima liggen dan tussen 2 en 7 graden en ook in de nachten kan het weer gaan vriezen

Foto: AdobeStock/ Yuttana Studio

Author Image

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue