Het weer tijdens de paasvakantie

30 maart 2022, 10:30

Actueel
In 2021 kwam het in april ook tot een sneeuwdek. Foto: M Teggeler

Het weer voor de komende dagen laat perioden met sneeuwval zien en daarbij is het erg koud. Blijft het tijdens de paasvakantie winters of wordt het lenteachtig?

De lente gaat even op de koude toer met op donderdag 3 tot 6 graden, wolkenvelden en zo nu en dan wat regen of smeltende sneeuw. Vrijdag wordt ronduit een koude dag met slechts 1 tot 4 graden en een gure noordoostenwind. Er zijn dan perioden met (smeltende) sneeuw en later ook regen. Plaatselijk kan het een beetje wit worden en in Hoog-België is het landschap winters.

Dit weekend begint de paasvakantie en is het winterse weer voorbij. Het is wel koud met in de nacht en zaterdag aan het begin van dag op veel plaatsen vorst. In Hoog-België kan nog sneeuw liggen. Het wordt een droge dag met zonnige perioden en wolkenvelden en de temperatuur stijgt naar 4 tot 7 graden. In de Hoge Venen wordt het slechts een enkele graad.

Ook zondag is het aanvankelijk droog met zonnige perioden. De dag start opnieuw met vorst, maar als je warm gekleed bent is het uitstekend weer. Later neemt de bewolking wel wat toe en is er kans op een paar buien.

Kou verdwijnt

Na het weekend draait de wind naar het westen. Daarmee krijgen we niet alleen wat minder koude, maar ook vochtigere lucht. De zon krijgen we minder vaak te zien en daarbij zal het af en toe ook regenen. Later in de week stijgt de temperatuur naar 10-13 graden en is de ergste kou voorbij.

Normaal aprilweer betekent vaak droog

Halverwege de vakantie laat het weermodel maxima tot 15 graden zien en voor de tijd van het jaar is dit heel normaal. Mogelijk gaat de temperatuur later in de vakantie nog wat verder omhoog, maar hoe warm het precies wordt zullen we moeten afwachten. De kans op neerslag wijkt niet veel af van een gemiddelde aprilmaand en dat betekent dat het vaak droog is.

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht