Weekendweer: wanneer maakt de regen plaats voor zon?

30 maart 2023, 13:06

Er staat een regenachtig weekend op de planning. Foto: Adobe Stock / lulu

Het laatste stukje van maart vormt geen trendbreuk met het weer dat we de afgelopen tijd vaker hebben gezien. Een groot deel van het weekend verloopt namelijk kletsnat. Of er ook droge momenten voorkomen lees je in dit weekendweerbericht.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag begint het te regenen en we moeten behoorlijk wat geduld hebben voordat de regendruppels weer plaatsmaken voor zonneschijn. Door de continue regenval kunnen de neerslaghoeveelheden in ons land behoorlijk oplopen. Het wolkendek blijft daarbij gesloten en er staat een stevige wind uit het zuidwesten. Daarmee wordt vrij zachte lucht meegevoerd en de temperatuur stijgt naar 10 tot 14 graden. De winterjas heb je dan zeker niet nodig, maar een paraplu is een echte must!

Regenachtige beelden zoals deze zullen we ook vrijdag en zaterdag tegenkomen in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / luispizarro
Regenachtige beelden zoals deze zullen we ook vrijdag en zaterdag tegenkomen in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / luispizarro

Nat, natter, natst

Ook zaterdag tollen regengebieden rond de Benelux en blijft het flink grauw en druilerig. De enige wijziging in het weerbeeld is de windrichting: de zuidwester gaat plaatsmaken voor een noordwestelijke tot noordelijke wind. Dit zorgt voor een lichte daling van de maximumtemperatuur. Het is ’s middags een graad of 11.

Blijft het lang zonnig?

Zondag trekt de regen eindelijk weg naar het zuiden en de zon breekt door. De wind is verder gedraaid naar het noordoosten en dit zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur een stukje lager uitvalt dan de 10 graden op de thermometer. Het zonnetje maakt gelukkig veel goed en met een extra laagje kleding en een plekje uit de wind is een stuk aangenamer vergeleken met het weer tijdens de eerste helft van het weekend. Voor de start van de Ronde van Vlaanderen is de timing ideaal.

Ochtendgloren met zon tijdens de start van de Ronde van Vlaanderen. Foto: Adobe Stock / Radu Razvan
Ochtendgloren met zon tijdens de start van de Ronde van Vlaanderen. Foto: Adobe Stock / Radu Razvan

Goed nieuws voor iedereen die gelukkig wordt van het droge en zonnige weer, want ook na het weekend blijft het stabiel. Overdag is het 10 graden en tijdens heldere nachten vriest het een paar graden. Enige minpuntje is de noordelijke wind die het soms wat frisjes maakt.

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht