Weekendweer: prima buitenweer in het eerste weekend van juli

30 juni 2022, 11:07

Heerlijk weer voor buitenactiviteiten, foto: Ben Saanen

Het weerbeeld ziet er in het weekend prima uit voor allerlei buitenactiviteiten. De zon schijnt flink, maar soms zijn ook wolkenvelden zichtbaar. Op veruit de meeste plaatsen blijft het in het weekend droog. De middagtemperatuur komt uit op 20 tot lokaal 26 graden. Vandaag ziet het weerbeeld er anders uit. De bewolking overheerst en er valt geruime tijd regen. In het oosten is ook onweer mogelijk.

Op deze donderdag is het bewolkt en vanuit het zuiden volgt regen. In het oosten van het land komen buien voor en daarbij is onweer mogelijk. De temperatuur loopt op naar 18 graden aan zee en naar lokaal 27 in het oosten en noordoosten. De details voor het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht België.

Het weerbeeld ziet er in het eerste weekend van juli prima uit. De zon schijnt zaterdag flink, maar geleidelijk komen enkele stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft overal droog en in de loop van de middag en in de avond verdwijnen de stapelwolken weer. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op naar 20-21 graden aan zee en in Hoog-België en naar 23 of 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Het is dan ook prima weer voor een lange wandeling of fietstocht. Ook is het heerlijk weer voor een festival of een bezoek aan een zomerfeest. Smeer je wel goed in, want de zonkracht is 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid in een kwartier kan verbranden.

Zaterdagavond kan de BBQ worden aangestoken, want het blijft lang aangenaam. Om 18:00 uur is het 20 tot 25 graden, rond zonsondergang (rond 22:00 uur) is het 16 tot 20 graden.

Veel zon op zondag

Ook zondag is een fraaie zomerdag met flink wat zon. Geleidelijk komen weer stapelwolken voor en heel misschien valt er in de kuststreek een bui. De wind waait wat meer uit het westen en daardoor is het net iets minder warm. In het westen wordt het 20 graden, landinwaarts stijgt het kwik naar 22 tot 24 graden en alleen in Limburg kan het nog net 25 graden worden. Met deze temperaturen is het dan ook heerlijk weer om in zomerkleding en zonder jas naar buiten te gaan.

Na het weekend ziet het weerbeeld er nog steeds prima uit. De zon schijnt flink, maar zo nu en dan is ook een lokaal buitje mogelijk. De middagtemperatuur is prima voor begin juli en ligt veelal tussen 20 en 24 graden.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht