Weekverwachting: wisselvallig herfstweer met steeds lagere temperaturen

31 oktober 2022, 11:00

Naast buien zijn er ook droge momenten. Foto: Cynthia van Leusden

Na een weekend met verschillende warmterecords doet de temperatuur een stapje terug in de nieuwe week. Het blijft eerst nog vrij zacht, maar naarmate de week vordert daalt de temperatuur steeds verder. Hoe wisselvallig het daarbij wordt, lees je in deze weekverwachting.

Maandag start met een mix van zon, wolken en een enkele bui. In de middag loopt de temperatuur uiteindelijk op naar 16 tot 20 graden, wat erg zacht is voor de tijd van het jaar. In de avond en nacht trekt een aantal stevige buien over het land en daarbij gaat het ook steeds harder waaien. Lees meer details over het weer van maandag in ons uitgebreide weerbericht.

Allerheiligen verloopt erg wisselvallig

Tijdens Allerheiligen, een vrije dag voor velen, ziet het weerbeeld er niet zo gunstig uit voor buitenactiviteiten. Het wordt namelijk flink onstuimig met een komen en gaan van buien, met de meeste buien voor het westen van het land. Tijdens deze buien kan de wind flink uithalen, met uitschieters tot 80 km/uur. De temperatuur blijft wel aangenaam met op veel plaatsen 16 of 17 graden. In de Ardennen wordt het een graad of 13.

Als je komende week naar buiten gaat, vergeet je paraplu dan niet. Foto: Albert Thibaudier
Als je komende week naar buiten gaat, vergeet je paraplu dan niet. Foto: Albert Thibaudier

Wisselend weertype vanaf woensdag

Woensdag is het weerbeeld een stuk vriendelijker met geregeld ruimte voor de zon. Het blijft daarbij op de meeste plaatsen droog, al is in de vroege ochtend en ook in de avond kans op een lokale bui. De middagtemperatuur ligt tussen 11 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen.

Na een grotendeels droge woensdag keert op donderdag de wisselvalligheid terug. Geregeld trekken buien of regenzones over ons land en met een matige wind boven land tot (vrij) krachtige wind aan zee kan het guur aandoen. Koud wordt het niet met temperaturen tussen 12 en 16 graden.

Vrijdag is opnieuw kans op buien, maar is het minder nat dan op donderdag. Er is daarbij een afwisseling van zon en wolken. De temperatuur komt met waarden tussen 9 en 13 graden wel een stuk lager uit dan eerder in de week. Ook in het weekend houdt dit koelere weertype stand en blijft de wisselvalligheid aanhouden, maar er zullen ook nog droge momenten zijn met ruimte voor de zon.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht