Meteovista
Meteovista
  Regen zet plassen opde akkers

  Zo nat en fris wordt het weekend

  Aangemaakt: 04 okt 2019, 09:22 uur

  De paraplu is hard nodig dit weekend. Vandaag zorgt ex-orkaan Lorenzo voor grijs en wisselvallig weer en zondag regent het lang en veel. Wie er droog op uit wil trekken heeft aan zaterdag een mooie dag. Het blijft dan waarschijnlijk droog.

  Restanten van orkaan Lorenzo trekken vandaag over ons land en dat levert bewolking en buien op. Vanochtend regent het vooral in het oosten van het land. In het westen is het tijdelijk droog en kan de zon een tijdje schijnen, maar later worden buien verwacht en is het vaak grijs.

  Overwegend droge zaterdag

  Goed nieuws voor wie deze zaterdag langs het voetbalveld staat of een uitstapje heeft gepland: na regen komt zonneschijn! In de ochtend is het regionaal grijs en mistig, maar geleidelijk breekt de zon door. Lokaal kan dat lang duren. ’s Middags is er een mix van zon, stapelwolken en dunne wolkensluiers. Het wordt 13-14 graden en er staat weinig wind. In de hoge Ardennen is het slechts 9-10 graden. In een groot deel van het land blijft het droog. Alleen de Ardennen maken kans op een bui. Het is dus prima weer om naar buiten te gaan, maar het is daarbij wel lekker om een warme jas aan te hebben.

  Weekend eindigt met regen

  Zondag staat een portie regen op het menu. Een regengebied trekt over het land en daarbij kan het langdurig regenen. Af en toe regent het stevig door en zonder paraplu of regenkleding word je in mum van tijd nat. Waarschijnlijk valt de meeste regen in de namiddag en avond. Met maxima van 12 graden is het vrij koud. Aan de kust is het net iets warmer.

  Het wisselvallige weer is voorlopig niet voorbij. Ook na het weekend regent het regelmatig en ligt de middagtemperatuur iets beneden normaal met circa 14 graden.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Yannick Damen