Weekverwachting: eerst onstuimig, daarna rustig najaarsweer

04 oktober 2021, 11:15

Het weer kent deze week twee gezichten. Morgen en woensdag is het nat en onstuimig met vooral in de avond en nacht veel wind. Aan de kust is kans op zware windstoten. Vanaf donderdag is het aangenaam najaarsweer. Lees de details in deze weekverwachting. 

Deze maandagmiddag blijft het op een enkel buitje langs de kust na droog. Er is flink wat ruimte voor de zon en het wordt op veel plaatsen 16-18 graden.

Lees meer details over het weer van vandaag in het meest actuele weerbericht van België.

Dinsdag is het verstandig om een paraplu mee te nemen als je op pad gaat. De ochtend start nog droog, maar vanaf het westen raakt het bewolkt en volgt regen. Na de regenzone volgen in de namiddag vanaf het westen opklaringen en enkele buien. Het wordt 14-17 graden, maar tijdens regen is het hooguit een graad of 13. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig tot vrij krachtig. Aan zee kan de wind toenemen tot krachtig, 6 Bft.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is het onstuimig met buien en veel wind. Aan de kust waait het hard en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. 

Ook woensdag is het nog onstuimig met veel wind en regelmatig buien. Tijdens buien is ook onweer mogelijk en met 9 graden in de Ardennen tot maximaal 15 graden in Vlaanderen is het de koudste dag van de week.

Pompoenentijd, lekkerste gerechten in de herfst

Foto: Jolanda Bakker

Vanaf donderdag rustig najaarsweer

Donderdag wordt een droge dag. Waarschijnlijk is het in de ochtend grijs met veel wolkenvelden en komt er in de namiddag meer ruimte voor de zon. Het wordt 13-14 graden in de Ardennen en 16-17 graden in Vlaanderen, het centrum en de Kempen. 

Vrijdag en zaterdag is het rustig en droog najaarsweer met een mix van wolken en zon. Wel is er kans op mist in de nachten en ochtenden. Met voldoende zon is het in de namiddag heerlijk weer om buiten te zijn. Op veel plaatsen wordt het een graad of 18 en wellicht kan het kwik in de Kempen klimmen richting 20 graden. Als het wat langer grijs blijft komt de middagtemperatuur een aantal graden lager uit.  

Zondag steekt een noordenwind op en komt de temperatuur wat lager uit. Waarschijnlijk blijft het wel droog.

Hoofdfoto: AdobeStock / kichigin19

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook