Weekendweer: sterk wisselvallig en aanhoudend zacht

05 januari 2023, 12:04

Het weerbeeld ziet er dit weekend vaak grijs uit. Foto: Jos Hebben

Het weerbeeld ziet er in het weekend niet veel anders uit dan het weerbeeld de laatste dagen. Het is en blijft sterk wisselvallig en ook zacht. Bovendien valt vaak wat regen. Wanneer de grootste kans op regen is en of ook de zon tevoorschijn komt, lees je in dit weekendweerbericht.

Met een stevige westelijke stroming worden met grote regelmaat regengebieden naar ons land gevoerd. Het is dan ook sterk wisselvallig deze dagen en ook zacht. Voorlopig komt hier geen verandering in. Deze donderdagmiddag overheerst de bewolking en vanuit het westen valt op steeds meer plaatsen wat lichte regen of motregen. De temperatuur loopt op naar maximaal 8 graden in Hoog-België en naar 12 in de rest van het land.

Ook vrijdag overheerst de bewolking en vooral in de voormiddag valt af en toe wat lichte regen en motregen. In de middag breekt in het noorden en westen de zon goed door. In het zuiden van het land blijft bewolking overheersen en valt af en toe regen. Het wordt wederom 8 tot 12 graden.

De details voor het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Zaterdag eerst droog, later weer regen

De eerste dag van het weekend laat in eerste instantie prima weer zien voor een wandeling of fietstocht. Er zijn wolkenvelden, maar tussendoor breekt ook de zon door. In de namiddag neemt de bewolking vanuit het westen toe en volgt uiteindelijk regen, maar vooral landinwaarts blijft het nog de hele middag droog. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt ongeveer 7 graden in de Hoge-Venen en Ardennen en 11 in de rest van het land.

Zondag eerst regen, later vanuit het westen droog

De bewolking overheerst zondag en er valt af en toe regen. Geleidelijk lijkt het in de loop van de dag vanuit het westen droger te worden en mogelijk breekt de zon dan nog even door. Er staat een stevige zuidwestenwind en het is wederom zacht met 6 graden in Hoog-België en lokaal 11 in Vlaanderen.

Na het weekend stroomt tijdelijk wat koudere lucht over het land uit. De maxima komen dan uit op 3 tot 7 graden en mogelijk valt in de Ardennen een vlokje sneeuw. Later in de week wordt het weer duidelijk zachter met maxima terug in de dubbele cijfers.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog