Weekverwachting: zo wisselvallig wordt het

05 februari 2024, 15:10

De paraplu komt deze week weer goed van pas. Foto: Toon Boons

Er staat ons een ronduit wisselvallige februariweek te wachten met veel regen en soms flink wat wind. Hoe nat deze week verloopt en meer lees je in deze weekverwachting.

Deze maandag is ondanks de aanwezigheid van veel wolkenvelden wel een van de betere dagen van de week. Alles over het weer van vandaag en vanavond lees je in ons uitgebreide weerbericht. De komende dagen verlopen een stuk wisselvalliger.

Dinsdag is het bewolkt en lokaal valt wat lichte regen of motregen. Landinwaarts staat een matige tot krachtige zuidwestenwind en aan zee waait het soms hard, windkracht 7. Daarbij is kans op rukwinden van 60-70 km/uur. In de avond neemt de wind nog iets in kracht toe. Pal aan zee kan kortstondig een stormachtige zuidwester komen te staan. Later in de avond en tijdens de nacht naar woensdag gaat het vanaf het noorden enige tijd regenen. Ook woensdag heeft ons land nog met deze regenval te maken.

Woensdag en donderdag veel regen

Na passage van het neerslaggebied op woensdag neemt de wind fors in kracht af. De wind draait naar het noordwesten en we komen tijdelijk in minder zachte lucht terecht. De temperatuur ligt woensdagmiddag veelal tussen 6 en 8 graden.

Na een natte woensdag verloopt donderdag ook kletsnat. Er trekt dan een nieuw regengebied over het land en zachte lucht wint weer terrein. Na een frisse ochtend met temperaturen enkele graden boven het vriespunt komt de maximumtemperatuur uiteindelijk op een graad of 13 uit. In totaal valt woensdag en donderdag op grote schaal 20 tot 40 millimeter regen, lokaal meer. Je regenkleding komt dan ook goed van pas als je van plan bent om naar buiten te gaan.

Door het zachte weer komen de sneeuwklokjes omhoog. Foto: Marijke van der Sluijs
Door het zachte weer komen de sneeuwklokjes omhoog. Foto: Marijke van der Sluijs

Rest van de week wisselvallig, maar minder nat

Vrijdag trekken enkele buien over, maar er zijn zeker ook droge perioden. Er is vrij veel bewolking aanwezig met tussendoor soms wat zon. Het blijft zacht met 9 tot 13 graden bij een aanwezige zuidwestenwind, windkracht 5. Lokaal kan de thermometer zelfs 14 graden aangeven.

In het weekend staat er minder wind dan voorgaande dagen. Wel is het wisselvallig met soms wat regen of buien. De bewolking heeft vaak de overhand met soms wat ruimte voor de zon. Na het weekend neemt de kans op een kouder en droger weertype toe.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht