Meteovista
Meteovista

  Wisselvallig en fris weekend

  Aangemaakt: 05 jun 2020, 07:05 uur

  Zo zonnig en warm als het eerder deze week was, zo wisselvallig en fris is het dit weekend. Vandaag wordt het slechts 10-14 graden en de temperatuur loopt komende dagen niet veel op. Daarbij kunnen we ook buien verwachten en morgen waait het flink.

  Vandaag trekt vanuit het westen een buiengebied over het land. Er is nauwelijks zon en met 10-14 graden is het koud voor juni. Bij buien is ook kans op onweer.

  Morgen valt de temperatuur met 14-18 graden iets hoger uit. Toch wordt het voor het gevoel niet veel warmer op, want het gaat flink waaien. Er steekt een vrij krachtige zuidwestenwind op met windstoten van 65 km per uur. Stapelwolken en buien trekken over het land, maar tussendoor kan er wel genoten worden van mooie wolkenluchten door felle opklaringen.

  Zondag krijgen we er een graadje bij en wordt het op veel plaatsen 16-18 graden. Ook dan is er een mix van wolken, wat zon en enkele buien. Het waait iets minder hard en daardoor is het voor het gevoel warmer. De ergste kou is daarmee voorbij.

  Na het weekend gaat de temperatuur heel geleidelijk omhoog. Later in de week stijgt de temperatuur naar hele normale waarden van 18-21 graden en in het volgende weekend wordt het mogelijk nog warmer.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden