F1 in Canada: grote kans op buien

05 juni 2024, 13:40

Sport
F1 Grand Prix van Canada, Circuit Gilles Villeneuve, 2019 in Montreal. Foto: Dan Istitene / Getty Images via redbullcontentpool.com

In dit artikel lees je het weer tijdens het F1 raceweekend, vrijdag tot en met zondag, in Montréal, Canada. Het tijdsverschil tussen België en het oosten van Canada is zes uur. De trainingssessies, de kwalificatie en de race zijn daardoor allemaal tijdens de Belgische avond.

Het Circuit Gilles Villeneuve ligt op een eiland, genaamd Île Notre-Dame, in de Saint Lawrence rivier bij de stad Montréal. Het is circuit heeft een aantal uitdagende bochten, maar ook twee lange rechte stukken.

Onbestendig weertype

Het weer zal dit raceweekend ongetwijfeld extra uitdagingen opleveren, want de neerslagkans is vrijdag, zaterdag en ook zondag vrij groot.

Meteovista Weerbericht Racingnews365-3daagse Canada

Vrijdag zijn pittige buien mogelijk, vooral tijdens de tweede sessie die plaats zal vinden tussen 17:00 en 18:00 uur lokale tijd en dus tussen 23:00 en 0:00 uur bij ons.

Zaterdag is er veel bewolking waaruit van tijd tot tijd regen valt. Er is dus een vrij grote kans op een natte kwalificatie.

Mogelijk natte race

Op de racedag is het aanvankelijk droog en in de ochtend waarschijnlijk ook zonnig. In de loop van de dag neemt de buienkans echter flink toe. In de timing van de buien zit nog wel onzekerheid. De race start om 20:00 uur Belgische tijd, in Montréal is het dan 14:00 uur. De race kan nat beginnen, maar het is ook goed mogelijk dat de race droog begint en de eerste buien het circuit tijdens de race bereiken.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht