Hittegolf in westen VS houdt zeker tot na weekend aan

05 juli 2024, 13:10

Hitte
Hittegolf in Californië. Foto via ANP; Etienne Laurent / AFP

De hittegolf in het westen van de Verenigde Staten houdt naar verwachting nog wel even aan. De temperatuur kan in de staten Californië, Oregon, Washington, Arizona en Nevada dit weekend oplopen tot dik in de 40 graden.

Zondag of maandag kan het in Death Valley, een van de heetste plekken op aarde, mogelijk 51 graden worden. Daarmee zou een nieuw datumrecord worden neergezet op die dagen. In Las Vegas kan ook een record worden verbroken als het kwik daar 47 graden aantikt. Op de nationale feestdag donderdag werden ook al meerdere temperatuurrecords geëvenaard of gebroken. Bovendien koelt het 's nachts ook niet echt af met temperaturen rond 28 graden.

In verscheidene staten zijn al meerdere mensen overleden als gevolg van de hitte. In Californië stierf dinsdag een 69-jarige dakloze uit San Jose en in een park in Phoenix (Arizona) overleed een 10-jarig kind tijdens een wandeling in de brandende zon. Volgens de Amerikaanse weerdienst NWS is extreme hitte een van de meest voorkomende weergerelateerde doodsoorzaken. Het instituut blijft inwoners oproepen voldoende te drinken, uit de zon te blijven en lichte, loszittende kleding te dragen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht