Weekendweer: deze mooie momenten brengt het wisselvallige weekend jou

05 augustus 2021, 18:40

De zomer verloopt tot dusver wisselvallig en dat is ook dit weekend het geval. Er trekken enkele buien over het land, maar gelukkig zijn er ook veel droge momenten met volop zon. In dit weekendweerbericht vertellen we je hoeveel mooie momenten het weekend jou te bieden heeft en wat voor weer je precies kan verwachten.

Wie deze zaterdag buitenplannen heeft, krijgt daar prima weer bij. De ochtend verloopt op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. In de namiddag ontstaan verspreid over het land een paar buien, maar ook dan zijn er voldoende droge momenten met zonneschijn. In het oosten komt meer bewolking voor en een gebied met regen schampt de oostelijke Ardennen. Met in Vlaanderen een temperatuur van 22 graden en een zwakke tot matige wind is het aangenaam zomerweer.

Zondag uitwaaidag

De laatste dag van het weekend brengt wederom vooral in de namiddag een aantal buien, maar ook geregeld droog weer met ruimte voor de zon. In tegenstelling tot zaterdag staat er zondag veel meer wind en daardoor voelt het ook wat koeler aan. Het waait vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan de kust. Niet alleen de wind maakt het gevoelsmatig vrij koel, de maximumtemperatuur van 17-21 graden is dat ook. Normaal varieert het kwik in deze tijd van het jaar van 20 graden in de Ardennen tot 25 graden in grote delen van Vlaanderen.

Omgekeerd weer op vrijdag

In het weekend ontstaan de meeste buien in de namiddag, maar deze vrijdag is dat juist in de ochtend het geval. Over het hele land trekken felle buien en daarbij is ook een klap onweer mogelijk. Na de middag nemen de buien langzaam vanaf het zuidwesten af en komt de zon vaker tevoorschijn. Zeker in West-Vlaanderen wordt het daardoor nog een tijd zalig zomerweer. De temperatuur loopt op naar een graad of 21.

Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: AdobeStock / Надежда Урюпина

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook