Wisselvallig weekend met vooral zaterdag veel regen

06 januari 2022, 13:45

Weekendverwachting
Regenachtig weer. Foto: AdobeStock / Ronny.

Dit weekend kunnen we regen verwachten en tijdelijk is het flink nat. Toch zijn er ook dagdelen waarin het best aardig weer is om naar buiten te gaan. Regionaal begint het weekend met een winters landschap.

Zaterdag is het aanvankelijk droog met wolkenvelden en lokaal een beetje zon. Geleidelijk wordt de lucht steeds donkerder en vanuit het westen gaat het later in de ochtend regenen. De middag verloopt nat met in het hele land perioden met regen. Ten zuiden van Samber en Maas kan tijdelijk wat smeltende sneeuw vallen, maar daarna valt ook daar regen. Het wordt 2-3 graden in het oosten en 6-7 graden op veel andere plaatsen. Aan de kust kan het 8 à 9 graden worden. Later in de middag en in de avond kan het tijdelijk flink waaien.

Beste weer op zondag

Zondag is het veel beter weer dan op zaterdag. Er kunnen wel enkele buien voorkomen, maar er zijn ook flinke droge perioden waarin de zon even kan doorbreken. Het wordt gemiddeld 6 graden en er staat een matige tot vrij krachtige westenwind. Doordat de droge perioden overheersen is dit het beste moment voor buitenactiviteiten.

Oosten kans op een pak sneeuw

Vrijdag is er een mix van zon, wolken en enkele winterse buien met hagel. In Hoog-België kan wat smeltende sneeuw vallen. In de avond neemt de kans op sneeuwval in het oosten toe en zal deze hoger in de Ardennen blijven liggen. Ten zuiden van Samber en Maas kan op verschillende plaatsen 5 tot 10 cm sneeuw vallen. Lokaal kan in totaal 15 cm vallen of zelfs nog iets meer. In de nacht wordt het droog, maar de sneeuw zal niet snel smelten. Zaterdagochtend kan nog een tijd genoten worden van een winters landschap.

Foto: AdobeStock / Ronny

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook