Weekverwachting: ronduit zonnige week

06 februari 2023, 09:30

Zonsondergang in Brugge. Foto: Adobe Stock / Ekaterina Belova

Door een wind uit het oosten krijgen we te maken met een ronduit zonnig maar ook iets kouder weertype. Welke temperaturen we dagelijks precies kunnen verwachten vertellen wij jou in deze weekverwachting.

De paraplu heb je deze week in ieder geval niet nodig. Ook vandaag is het droog met in de ochtenduren lokaal wat mist. . In de loop van de ochtend neemt de zon de overhand, maar overdag komen ook enkele wolkenvelden voor. In de middag stijgt de temperatuur uiteindelijk naar 5 of 6 graden in Laag-België tot een graad of 2 in de Hoge Venen. In de nacht naar dinsdag gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen.

Morgen verloopt ronduit zonnig met opnieuw in de ochtend regionaal kans op wat nevel of mist. De middagtemperatuur is met 1 tot 5 graden iets kouder dan op maandag.

Voor een uitgebreide versie kun je terecht in ons uitgebreide weerbericht.

Woensdag en donderdag

Woensdag en donderdag verandert er weinig aan het weerbeeld. Beide dagen verlopen ronduit zonnig bij een veelal zwakke tot matige wind. Donderdag neemt in de loop van de dag de bewolking wel wat toe. Lokaal is een spatje regen niet helemaal uitgesloten, maar regen van betekenis valt er niet. Dagelijks stijgt de temperatuur naar 2 graden in de Ardennen en naar 4 tot 6 graden in Laag-België. De nachten verlopen koud met op uitgebreide schaal matige vorst. In de Ardennen zijn uitschieters tot lokaal -8 mogelijk.

Vanaf vrijdag meer bewolking

Ook vrijdag en komend weekend blijft het veelal droog, maar komt wel wat vaker bewolking voor. Hierbij draait de wind naar het zuidwesten en krijgen we te maken met langzaam oplopende temperaturen. De maxima komen veelal uit tussen 4 en 8 graden in Laag-België. In de Ardennen is het enkele graden kouder. Mogelijk loopt de temperatuur in de nieuwe week nog iets verder op.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht