Weerbericht paasvakantie: warm lenteweer

06 april 2022, 07:30

Lenteachtig weer. Foto: Jo Bijlders

De paasvakantie grossiert niet in dagen waarop het lekker zonnig en warm is. Het is wisselvallig en de komende dagen wordt het nog wat kouder, maar na het weekend wordt het heerlijk weer. Lees in dit artikel wat ons allemaal te wachten staat.

Na een wisselvallige en koude eerste week begint de tweede helft van de vakantie met zacht lenteweer. Maandag kan het 16 tot 19 graden worden en in het binnenland zijn maxima van 20 graden mogelijk. Het zachtere weer hebben we te danken aan een zuidenwind.

Bij het warmere weer kunnen we ook zonnige perioden verwachten. Echt stralend weer met diepblauwe luchtend wordt het niet, want er trekt ook wat sluierbewolking over het land. Met het zachtere weer neemt ook de kans op hooikoortsklachten toe.

Na dinsdag is het minder zacht, maar hoe warm het precies wordt is op dit moment nog onzeker. Het kan makkelijk nog 14 tot 18 graden worden. Later in de week wordt de verwachting onzekerder. Veel berekeningen laten maxima van 12 tot 15 graden zien. Daarbij is kans op enkele buien en behalve wolkenvelden zijn er ook zonnige perioden.

Komende dagen juist kouder

Voordat we aan het zachte lenteweer beginnen wordt het komende dagen juist wat kouder. Vandaag is het bewolkt met later ook perioden met regen. Het wordt 8 tot 13 graden. Komende dagen gaat de temperatuur omlaag en vrijdag zullen we genoegen moeten nemen met 7 tot 9 graden. Ook dan zijn er perioden met regen en in het weekend wordt het langzaam enkele graden warmer en vanaf zondag blijft het droog.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht